Campionatele Mondiale de Orientare pe Schiuri au început azi, cu prima probă, ștafetă mixt, echipa României formată din Zsuzsa Fey și Klaus Csucs, terminând pe locul 11.

În componența Zsuzsa Fey-Klaus Csucs, echipa României a terminat pe poziția a 11-a, prima probă a Campionatului Mondial de O-Schi din Norvegia (Hamar/Loten), ștafeta mixt, cu timpul de 1.03.55. Podiumul cursei: Rusia – 48.51, Finlanda – 49.37, Suedia – 50.25.

”Klaus a rupt un băț, dar până la final a ieșit bine. Traseul este foarte tehnic, cu multe urme pe zăpadă. Un adevărat labirint!”, a declarat Zoltan Szep, sportiv care va intra în competiție mâine la proba de sprint. Pe lângă cei patru seniori care vor lua startul în proba de sprint, Zsuzsa Fey, Klaus Csucs, Zoltan Szep și Istvan Sebestyen, tot mâine, tot la sprint, vor intra în concurs și cei șase reprezentanți ai României la Campionatul European de Orientare pe Schiuri, care se desfășoară în același loc: Roxana Culcean, Denisa Tămăș, Daiana Habin, Alexandru Biro, Cristian Constantin și Ionuț Crișan.

Program CM & CE Tineret O-Schi
11 februarie – Sprint (CM & CE Tineret)
12 februarie – Lungă Distanță (CM & CE Tineret)
14 februarie – Medie Distanță (CM & CE Tineret)
15 februarie – Ștafetă (CM & CE Tineret)