Robert Hajnal așteaptă cu nerăbdare startul Campionatului Mondial de Ultra Trail (12 mai, ora 7.00), competiție la care vrea să lupte pentru o clasare în primii 10.

Robert Hajnal parcă aude ceasul, tic-tac, orele însă ”nu se grăbesc” spre linia de start de la Campionatul Mondial de Ultra Trail, Penyagolosa (12 mai, ora 7.00). Și e bine că plecarea-n cursă nu e mâine, pentru că Robert încă mai are câteva ore de somn de recuperat: ”Acum 2 zile am fost de la Vistabella la Castellon și autobuzul era la 6.00. Acolo am pierdut ceva ore pe care trebuia să le dorm. De ceva vreme mă tot trezesc la ora cursei, să alergăm. Bine, trezirea n-ar fi o mare problemă, dar dormitul devreme este. De abia aștept startul!”. Mai sunt 3 zile până la startul poate celui mai important concurs de ultra montan din lume. Nu însă și cel mai tare, crede brașoveanul: ”Cred că la UTMB, în 2017, a fost concurența mai mare. Aici suntem mult mai compacți ca valoare, acolo erau 10-15 oameni foarte buni, iar acum doar 5-7. Vorbesc de cei cu punctaj ITRA de peste 890. (n.r. – Luis Alberto, Tom Owens, Jonathan Albon, Zach Miller, Nicolas Martin, Sylvain Court, Sebastien Spehler)”.

A doua oară când reprezintă România

Robert Hajnal nu este la prima cursă pe care o aleargă pentru România, a făcut-o și la Campionatul Balcanic de Alergare Montană din 2015 eveniment care a avut loc la Bușteni. Alături de Ionuț Zincă, Szabolcs Gyorgy și Eugen Șorop, care au punctat în clasament, a terminat pe primul loc cu echipa (locul 9 la individual). ”Încerc să nu mai iau în calcul asta. În momentul ăsta este o presiune în plus. Bine, în perioada de antrenament mă gândeam la asta ca la o motivație în plus”, explică râzând cel mai bun ultramaratonist montan român din cadrul premiilor 4run.ro, Romanian Running Awards 2017.

Rezultatele premiilor 4run.ro, Romanian Running Awards, aici!

Robert Hajnal crede că poate termina în top 10 cursa de 85 de kilometri și 5.000 de metri diferență pozitivă de nivel, încredere dată și de antrenamentele pe care le-a făcut în acest an. ”Eu pentru un top 10 o să trag! Nu suntem mulți care avem avantajul de a cunoaște traseul. Pregătirea a mers excelent! Zic asta pentru că am bifat 98% din antrenamente și nu m-am accidentat. Doar la o alergare m-am simțit obosit și am dat-o la pas”, explică brașoveanul.Robert Hajnal

(foto: CEP & Robert Hajnal Facebook & 4run.ro)