”Catalanul” Raul Butaci speră la un top 10 la CCC (101 km, +6.100 m)

Plecat la 16 ani în Spania, Catalonia, Raul Butaci este un ultramaratonist foarte bun care și-a făcut loc în elita spaniolă de alergare montană, acolo unde nivelul este extrem de ridicat. Aleargă CCC, speră la un top 10.

Pentru un ultramaratonist care anul trecut alerga curse de peste 50 de kilometri lungime, gen Buff Epic Trail Aiguestortes (loc 2, 70 km) sau Ultra Pirineu (loc 5, 110 km), anul acesta a decurs altfel. Curse scurte, în jurul a 40 de kilometri, cum a fost și Campionatul Național de Alergare Montană Lungă Distanță (locul 8, 4.01.55). (n.n. – alergătorul din Catolonia s-a pierdut pe traseul prost marcat, competiția fiind organizată de Federația Română de Atletism) ”La Courmayeur – Champex – Chamonix va fi prima oară pe acest an în care voi depăși 100 de kilometri. M-am antrenat pe viteză, pentru viteză, și tot asta voi face și la anul”, a spus pentru 4run.ro, Raul Butaci, în timp ce-i urmărea la linia de finiș, pe primii sosiți de la OCC, cursa de 56 de kilometri din cadrul UTMB.

Raul a ajuns la Chamonix acum o săptămână alături de soția lui Anna Camats Gabernet și a fost și pe traseu, făcând ultimii 60 de kilometri ai cursei în 2 alergări, în 2 zile, pentru a se familiariza foarte bine cu partea de final a CCC. ”E o cursă în care se fuge. Eu prefer un traseu mai tehnic, dar aici se fuge, trebuie să tragi tot timpul, pe tot parcursul cursei. Nu am mai alergat anul ăsta competiții lungi, dar mi-am făcut un calcul și sper să ajung în 11 ore și 30 de minute la finiș. Ăsta e planul! Sper la un top 10! Mă simt foarte bine, sunt ok!”, ne-a spus sportivul român care a ajuns în Catalonia alături de familie, pe când avea 16 ani.

CCC®: 101 km, + 6.100m, 1.900 alergători, Start: 30 august, ora 10.00, Courmayeur, Italia