Am alergat de câteva ori cu Airia 1.5. Pentru moment doar distanțe scurte, 5-8 kilometri, din cauza unei dureri în genunchiul drept, și, tot pentru moment, doar pe asfalt.

Înclinarea laterală de 6 mm, dinspre exterior spre interior, care apare la capul oaselor metatarsiene, undeva în zona pingelei, este una din trăsăturile deosebite ale pantofului de alergare Airia 1.5. Mai mult, partea din față a pantofului, vârful, este înclinat în sus la 35 de grade iar talpa în zona călcâiului este rotunjită și are cel mai înalt punct exact sub centrul natural de gravitație al corpului (punctul unde atinge solul). Prezentarea pe larg, aici!

Igor și Airia

English

Prima fugă cu Airia 1.5 s-a simțit așa cum credeam că se va simți. Când i-am pus în picioare parcă încălțasem niște ”cuie” de pistă, talpa era puțin mirată de faptul că pantoful are o cădere laterală dinspre exterior spre interior, iar urechile de faptul că la contactul pantofilor cu asfaltul se auzea, nu foarte tare ce-i drept, ca și cum ai avea tocuri în picioare (niște tocuri situate însă în fața pantofului nu în spate). Nu se simțea asta, doar se auzea. La final, degetul mic și cel de lângă, pentru că ambele sunt obligate de ridicătura din exterior să ”alunece” spre degetul mare, parcă erau lipite. 🙂 Totul a dispărut pe parcurs. Nu mai este o problemă că pantoful obligă talpa piciorului să stea mai sus spre exterior, parcă nici nu se mai aud ”tocurile” din față. La finalul antrenamentelor, degetele nu mai par că se lipesc. Nici când îi pui în picioare nu mai par niște ”cuie”, chiar dacă pantofii sunt foarte strânși pe picior. Ce e diferit și cred că e mai bine decât la altă încălțăminte e faptul că se simte, cel puțin la alergările mai tari, pentru mine la sub 4.00 pe mie, că aterizezi exact pe zona din față, pe pingea, mai exact pe zona din dreptul degetului mare și a celorlalte două de lângă. Parcă, zic parcă pentru că nu am date sau teste ci am la îndemână doar ce simt, sunt propulsat mai cu putere spre în față decât de alți pantofi. Airia 1.5 începe să-mi placă!

La poza de sus, am adăugat peste față, în photoshop, o mască Slipknot! 🙂 O formație de ascultat, și la alergat!

airia-garmin

Ce am scris mai sus nu este o recenzie, recenzia va fi făcută după ce se strâng mai multe date, după ce adăugăm alergări mai lungi, alergări pe bandă, pistă și prin pădure, și după ce îi folosim în curse. Recenzia, în februarie!