presa

Presa internațională vrea să cadă ”capul” Rusiei

4shop.ro

”Frauda inelelor” – The Fraud of the Rings este titlul din Daily Mirror, titlu care face referire la binecunoscuta trilogie ”Stăpânul inelelor” – The Lord of the Rings și, normal, la cele cinci inele olimpice . Presa din Europa a reacționat virulent față de cel mai mare scandal de dopaj din istorie.

Presa, mai ales cea britanică, cere oficialilor IAAF retragerea Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio. ”Spioni, mită și amenințări”, ”Afară cu ei!”, ”De la Rusia cu oroare”, ”Scandalul care a înecat atletismul” sau ”Atletismul putrezit”, sunt câteva din titlurile din jurnalele europene de azi. De partea cealalată, presa rusă își pune întrebări la care se vor afla răspunsurile în curând: ”Ne vor lua jocurile de la Rio? E Maria Savinova vinovată?”. Puteți vedea cum au tratat ziarele din Europa subiectul, în galeria foto.

  • Vezi AICI ce acuzații au fost aduse Rusiei de comisia condusă de Dick Pound.

Cât timp nu a fost prezentată nicio dovadă, este dificil de luat în considerare acest raport. Acuzațiile sunt nefondate – Vladimir Putin

În timp ce federațiile de atletism din Anglia și din Australia sunt pentru suspendarea Rusiei, iar WADA, Agenția Mondială Anti-Doping, a retras acreditarea laboratorului de la Moscova pentru o perioadă de 6 luni, Liliya Shobukhova, triplă câștigătoare a maratonului Chicago (titluri retrase), recent revenită după o perioadă de suspendare, a spus că numai atleții plătesc, oficialii, birocrații, niciodată: ”Sportivul pierde totul în caz de descalificare: medalii, bani, premii. Oficialii? Nimic!”.

Am făcut documentarul acum un an. Am putut demonstra folosirea la scară largă a substanțelor dopante în Rusia. Atunci au negat tot. Consider că IAAF a eșuat în ce privește lupta anti-doping – Hajo Seppelt, jurnalist de investigație german, realizatorul documentarului ARD care a dus la investigațiile conduse de Dick Pound

en_USEnglish