Podium Bucharest International 10k, fete, general

Pîșcu și Rusu, primii români la Bucharest International 10K

Printre cei 900 de alergători de la ediția a doua a Bucharest International s-au aflat și trei foste campioane olimpice: Valeria Răcilă, aur olimpic la canotaj în 1984, Gabriela Szabo, aur în proba de 5.000 metri la Sydney în 2000, și organizatoarea competiției Constantina Diță, aur la maraton în 1998 la Beijing.

Desfășurată pe un traseu ales special care să includă unele dintre cele mai frumoase străzi din București, cursa de alergare Bucharest International 10K a fost prilejul perfect și pentru stabilirea unor noi recorduri personale pentru mulți dintre alergători.

“Vrem să avem din ce în ce mai mulți alergători de top care vin la București pentru a stabili noi recorduri personale și, de ce nu, chiar mondiale. Am ales noul traseu pentru Bucharest International 10K ținând cont de acest aspect și mă bucur că o mare parte din sportivi au avut aici noi recorduri personale. Cu un astfel de traseu sunt sigură că vom atrage sportivi de renume la edițiile viitoare. Un alt motiv pentru care am ales acest traseu este că am vrut să scoatem în evidență frumusețea Bucureștiului și să promovăm capitala României la nivel internațional. Am avut alergători din peste 20 de țări la start și sunt sigură că toți au plecat de aici cu o poveste frumoasă”, a spus Constantina Diță, organizatoarea evenimentului.

Cornelius Kipruto Kangogo s-a impus în competiția masculină după cea a parcurs traseul în 28 de minute și 38 secunde, iar Stellah Jepngetich Barsosio s-a impus la feminin cu timpul de 32 de minute și 37 secunde.

În clasamentul național, pe podium au urcat Andrei Dorin Rusu (locul 4 la general),  Alexandru Corneschi (locul 5 la general) și Catalin Constantin Atanasoaei (locul 7 la general). La feminin, Andreea Pîșcu a fost cea mai rapidă româncă (locul 2 la general), urmată de Roxana Birca și Claudia Dinu, iar Ioan Tudose și Daniela Ileana Mătreață s-au impus în competiția sportivilor în scaune rulante.

Festivitatea de premiere a fost efectuată de o serie de sportivi de excepție care au fost prezenți la eveniment: Ana Maria Brânză, Anișoara Cușmir, Bogdan Tudor, Costel Grasu,  Gabriela Szabo, Loredana Dinu, Marian Oprea, Paula Ivan și Valeria Răcilă van Groningen.

Cursa Bucharest International 10K, inclusă și în calendarul oficial al Federației Române de Atletism, este susținută de partenerii: Roll Recovery, Gatorade, Polar, Powerbar, Digi Mobil, Bograve Advertising, Porsche București Vest 2 și Next Energy Distribution. Partenerii instituționali ai evenimentului organizat de Constantina Diță sunt: Primăria Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Atletism. (foto: Bucharest International 10k)