Semimaraton Buftea

Peste 250 de alergători, la Semimaratonul Buftea

Asociația Pegas Triatlon Club a organizat prima ediție a Semimaratonului Buftea, la startul căreia s-au aliniat pasionații de sport, într-un eveniment ce marcheaza finalul calendarului competițional din Buftea.

Astfel, 137 de concurenți au trecut linia de sosire a probei de 7 kilometri, 82 au concurat la secțiunea de 14 kilometri și 48 la cea de 21 kilometri. La masculin, proba de 21 de kilometri a fost câștigată de Ion Dumitrașcu, urmat de Ionuț Coman și de Daniel Arpinte. La feminin s-a impus Maria Mirela Popescu, urmată de Hiroko Ogawa și de Aida Zodie. Segmentul de distanță de 14 kilometri a fost adjudecat, la masculin, de Bogdan Oprițescu, urmat de Ionuț Coman și de Ion Dumitrașcu. La feminin s-a impus Maria Mirela Popescu, apoi Oana Rauta și Hiroko Ogawa. Clasamentul masculin al probei de 7 kilometri l-a avut, pe prima pozitie, pe Florin Precup, urmat de Ionuț Coman și de Bogdan Nițulescu. Secțiunea feminină a aceleiași probe a fost adjudecată de Oana Rauta, urmată de Maria Mirela Popescu și de Maria Mirea.

Clasamentele complete sunt disponibile la următorul link: buftea21km.ro/rezultate-2017

La concurs au participat cu preponderență sportivi români, dar la start au fost și pasionați de alergare din mai multe țări, precum Japonia, Rusia si Bulgaria. Asociația Pegas Triatlon Club organizează, anual, și competițiile Pegas Triatlon Buftea, Pegas Duatlon Buftea și Cozia Mountain Run. Până în prezent, Asociația a organizat, în orașul Buftea, patru concursuri de duatlon și patru competiții de triatlon.