Semimaraton București 2018

Peste 16.000 de participanți, la cursele din cadrul Semimaratonului București

4shop.ro

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 16.000 de participanți din peste 65 de țări au participat la cea de-a șaptea ediție a Volkswagen Semimaratonul București.

Învingătorul probei de semimaraton categoria bărbați (21,097 km) a fost  Siele Patrick Kipkorir din Kenya, înregistrând timpul 01.00.05 urmat pe locul doi de conaționalii Konga Roncer Kipkorir cronometrat cu 01.01.19 și de Kangogo Justus Kipkogei pe locul trei, cu timpul 01.01.32. La semimaraton femei, categoria internaţională, Korikwiang Pauline Chemning din Kenya a câştigat primul loc, terminând cursa în 01.10.07 urmată de către conaționala Cherotich Daisy cu timpul de 01.12.07, pe locul doi şi de Abeylegesse Elvan din Turcia pe locul trei cu 01.12.27. În cadrul acestei ediții a Volkswagen Semimaratonul București a fost stabilit un timp record de cursă, atât la bărbați, cât și la femei.

În ceea ce privește Cursa 21km național bărbați, Alexandru Corneschi a terminat cursa cu timpul 01.11.29, iar la categoria femei Ionela Puia a terminat prima cursa cu timpul 01.23.34. La Cursa 10 km individual, câștigători au fost Liviu Croitoru din Republica Moldova, cu timpul  00.31.42 la masculin şi Adela Bălțoi din România, cu timpul 00.37.11,  la feminin. Cursa Ștafetă Scholl a fost caştigată de echipa Hope Champions, cu timpul 01.09.06. Cursa  Populară a fost câștigată la masculin de către românii Bogdan Macovei cu timpul 00.09.28, iar la feminin, Florina Pierdevară, înregistrând timpul 00.10.11.

Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la curse personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc și din străinatate, alergând pentru una dintre cauzele VBHM 2018: campioanele olimpice-Andreea Răducanu, Georgeta Damian Andrunache, Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, Adelina Cojocariu Boguș, campioanele Anca Surdu, Diana Bulimar, Mariana Nenu, artiștii realizatorii radio-TV Emma Zeicescu (TVR), Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinușă (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro),  Sanda Nicola, Ernest(Kanal D), concurenți emisiune Exatlon Kanal D-Alina Pană, Anca Mihăilescu, Rafaela Marcas, Diana Kovacs, Bogdan Mardale, Claudia Pavel.

Sâmbătă 12 mai, la Cursa Copiilor McDonald’s, au luat startul  3600 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen având start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. 1500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14-19 ani au concurat, sâmbătă, 12  mai, la Cursa Adolescenților Carrefour pe o distanță de 2,5 km. Premiile au fost oferite de către Carrefour România și au constat în echipamente IT ( laptop-uri, brățari fitness, tablete).

La cursele adulților au fost oferite premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse.La cursa 21 km OMV Petrom s-au acordat premii în bani și vouchere World Class. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton național la care premiile constau în bani, voucher carburant OMV Petrom. și test drive VW e-Golf. Primii trei câștigători femei și bărbați la categoriile de vârstă semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom. Premiile cursei 10 km individual Volkswagen (10,548 km) și Ștafete Scholl au fost în bani și vouchere oferite de World Class. La Cursa Populară Vodafone, primii 10 campioni femei și bărbați ai competiției au primit telefoane mobile de ultimă generație sau produse electronice.

În premieră pentru Europa, la cea de-a șaptea edițe a Semimaratonului București, Volkswagen a lansat Volkswagen VideoRunning Experience, serviciul care le oferă alergătorilor de la cursele competitive, filme personalizate cu imagini proprii din timpul curselor. Acestea vor fi publicate pe paginile personale de Facebook, începând de miercuri, 16 mai. În prealabil, alergătorii vor trebui să se autentifice pe site-ul evenimentului – bucuresti21km.ro – în secţiunea dedicată.

Aplicaţia Volkswagen Bucharest HALF MARATHON (powered by MyLaps) îţi oferă cea mai completă experienţă de eveniment sportiv. Poţi urmări live evoluţia oricărui alergător, clasamentele în timp real, hărţile interactive ale curselor. În plus, te poţi distra cu modulul “selfie” şi poţi afla tot ceea ce trebuie să ştii despre Volkswagen Bucharest HALF MARATHON. Aplicaţia este disponibilă atât pentru dispozitivele ce folosesc Android, cât şi iOS. Link-ul pentru download poate fi găsit pe www.bucuresti21km.ro

Vodafone te-a fotografiat la această ediție a Semimaratonului București: toți alergătorii cursei de 3 km au primit de la Vodafone albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să se autentifice pe site www.bucuresti21km.ro cu aceeasi adresa de email de la contul de Facebook și vor primi pozele pe contul lor de FB.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, ați putut afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției.

Comunicat de Presă

en_USEnglish