Clement Gass, francezul născut orb care aleargă pe munte fără însoțitor, doar cu ajutorul unui GPS și al unei aplicații care a fost dezvoltată de Universitatea din Strasbourg, a reușit să termine singur și o cursă de 10 kilometri pe asfalt. La o oră după ce finalizase, însoțit, un semimaraton în 1.40.27!

Clement Gass a fost ajutat de un ghid să alerge un semimaraton. La terminat în 1.40.27. Nimic spectaculos, nu? Francezul născut orb însă este cunoscut mai ales la cursele de trail unde participă fără ajutor. Se ghidează doar cu ajutorul bățului și al unei aplicații dezvoltată de Universitatea din Strasbourg care îi descrie, folosind 300 de cuvinte pe minut, prin telefonul pe care îl poartă la gât, traseul pe care fuge.

Citește povestea lui Clement & urmărește un videoclip, aici!

De data asta, după ce a terminat semimaratonul, a fugit și o cursă de 10 kilometri, pe asfalt, fără însoțitor. La doar o oră distanță! Ajutat de telefon, de aplicație, de băț, Clement a trecut linia de finiș în 52 de minute și 50 de secunde. Un timp la care visează mulți alergători valizi! ”Au fost probleme când lumea făcea zgomot pentru că nu mai auzeam ce-mi transmite aplicația. Pe finalul cursei nu am mai utilizat GPS-ul, instinctul mi-a permis să termin cu bine cursa”, a spus Clement.

Clement Gass

Clement Gass