Într-un sat din Țara Galilor, Llanwrtyd Wells, se organizează începând din 1980 un maraton în condiții de cros, la care participă atât alergători cât și cai! De două ori au trecut primii linia de finish bipezii!

Totul a început de la o conversație între mai mulți indivizi într-un bar, în fața unor halbe de bere. Întrebarea care a născut discuțiile aprinse a fost cine ar ieși primul într-o întrecere pe distanța maratonului, în condiții de cros, calul sau omul? Și de atunci, din 1980, peste 500 de participanți iau startul la maratonul ”Calul împotriva Omului” cursă ce se organizează în satul Llanwrtyd Wells (600 de locuitori), din Marea Britanie. De două ori a câștigat omul, alergătorul, bipedul! Prima victorie a venit în 2004 iar a doua în 2007 pe o căldură care se pare că a moleșit caii foarte tare. Câștigătorul din 2004, Huw Hubb, a câștigat un premiu de 35.000 de euro.

Medalia la Man Versus Horse

Medalia la Man Versus Horse

”E o cursă echilibrată. Alergătorii au avantaj pe coborâri și în zonele cu multă vegetație, pentru că acolo pot alege traiectoriile cele mai bune”, a spus călărețul Geoffrey Allen care a câștigat alături de calul Leo cursa din 2015.