Charlotte Brown // foto: BostonGlobe
Charlotte Brown // foto: BostonGlobe

O fată oarbă, locul trei la un concurs de săritura cu prăjina!

4shop.ro

Caz impresionant în Texas, SUA! O fată oarbă a reușit ce se chinuaia de trei ani la rând să facă: să sară peste o bară pe care nu o poate vedea. Charlotte Brown a câștigat medalia de bronz la săritura cu prăjina, la Campionatul Școlar de Atletism din Texas, pe podium urcând și câinele utilitar Vador, cel care o ajută zilnic. Celelalte concurente nu au probleme de vedere!

”În sfârșit am reușit. Mesajul meu pentru toată lumea nu are de a face cu atletismul. Este despre a găsi ceva care te face fericit și pe care să-l faci indiferent de obstacolele care se pun în fața ta”, a spus Charlotte Brown. Fata s-a născut cu vedere normală dar la patru luni a făcut o complicație care a dus la mai multe operații. Vederea i s-a stabilizat până la 11 ani, dar de atunci situația s-a înrăutățit. În acest moment, Brown nu este oarbă 100%, dar tot ce poate distinge sunt doar umbre de lumină sau de întuneric. Nu vede forme, nu vede culori! S-a apucat de săritura cu prăjina în clasa a șaptea și de obicei își calculează până la șapte ”pașii stângi” și încearcă să audă un ”slab” bip, care îi spune când să plaseze prăjina. Acel sunet ”stins” e singurul ajutor pe care îl are. Fata care a câștigat concursul, Sidney King, s-a declarat impresionată de ”adversara” sa: ”Povestea ei este ceea ce mă ține puternică atunci când am probleme”.

Charlotte Brown // foto: BostonGlobe
Charlotte Brown // fotografii: BostonGlobe

”Nu despre mine ar trebui să fie această știre. Ar trebui să fie despre oricine care se luptă să facă ceva”, a declarat Brown presei.