Vladimir Putin (foto: cbsnews.com / RIA Novosti)

Nu-l mai salvează nici dracu’! Nici măcar Putin!

4shop.ro

Mai mulți atleți din Rusia, printre care și patru medaliați olimpici, doi dintre ei fără medalii după ce au fost prinși dopați, au adresat o scrisoare deschisă președintelui Vladimir Putin în care îi cer ajutorul pentru a-l scăpa de suspendare pe viață pe fostul antrenor al lotului de mărșăluitori ruși, Viktor Chegin.

”Viktor Chegin este un profesionist desăvârșit și un patriot al Rusiei. Trebuie să-i reabilitați numele! A fost suspendat din cauza presiunilor din Vest”, i-au scris președintelui Vladimir Putin cei patru medaliați olimpici, doi dintre ei fără medalii după ce au fost prinși dopați. Conform Associated Press, agenția anti-dopaj din Rusia l-a suspendat pe viață pe Chegin din cauza multiplelor încălcări ale regulamentelor anti-doping, la presiunea WADA.

Peste 20 de sportivi antrenați de Viktor Chegin au fost suspendați pentru dopaj, între 2005 și 2015, printre ei și campionii mondiali din 2009, Olga Kaniskina, Valeriy Borchin și Sergey Kirdyapkin sau medaliați mondiali din 2011, Sergei Bakulin și Vladimir Kanaykin. În 2015, în ianuarie, din 37 de atleți suspendați pentru neregulile găsite în pașapoartele biologice, 11 erau antrenați de Chegin. Pe lângă asta, 6 sportivi au fost depistați pozitiv cu EPO, 2 cu CW1516, un posibil medicament cancerigen ce se găsește pe piața neagră, iar alți doi au fost găsiți cu SARM (substanță cu efect asemănător cu al steroizilor anabolizanți). Mai mult, 3 dintre atleții antrenați de el au fost suspendați pe viață, iar unul, German Skurygin, a murit în urma unui infarct miocardic. (foto: cbsnews.com / RIA Novosti)