În Austin, Texas, SUA, a avut loc a doua ediție a Campionatului Mondial de Beer Mile, cu această ocazie, atât la feminin cât și la masculin, fiind doborâte recordurile mondiale. Lewis Kent a alergat în 4.47:17, iar Erin O’Mara în 6.08:51.

O luptă strânsă a avut loc în competiția masculină de Beer Mile (o milă pe parcursul căreia se beau patru beri). Campionul de anul trecut Corey Gallagher și deținătorul recordului mondial Lewis Kent au fost umăr la umăr până la final, ambii sportivi trecând linia de finiș în sub 4 minute și 50 de secunde, 4.47:17 (nou record mondial, cu 4 secunde mai tare decât cel vechi) pentru Kent și 4.48:62 pentru Gallagher. ”A fost nebunie! Știam că Corey va veni tare în ultima tură. Sunt fericit că i-am putut face față”, a spus pentru flotrack.org, Kent. Canadianul, noul campion mondial și deținător de record mondial la Beer Mile, este atlet de semifond cu un record de 4.12 pe milă. ”Imaginați-vă cum o să fie Beer Mile când o să pot alerga mila în 4.02-4.03!”, a spus sportivul din Ontario. Pe locul trei a sosit Michael Johnson, în 5.06:60. Cei doi alergători au avut ca timpi de consum al berilor (beri de aproximativ 340 de grame) între 5 secunde la primul rând și 9 secunde la ultimul rând. (fotografii: flotrack.org)


Watch more videos on Flotrack

Erin O’Mara a tăiat 9 secunde din recordul fetelor

Erin O'Mara

Erin O’Mara

Erin O’Mara nu a avut concurență în Beer Mile-ul feminin. A alergat mai mult singură și a reușit să îmbunătățească recordul mondial cu 9 secunde, de la 6 minute și 17 secunde, la 6.08:51 (vechiul record aparținea lui Elizabeth Herndon). ”Mereu am fost interesată de Beer Mile. Îmi place că s-a ajuns la un asemenea nivel”, a spus O’Mara. Podiumul a fost ocupat de Andrea Fisher (6.26:29) și de Kirsty Jahn (6.38:38). O’Mara a băut cele patru beri având nevoie de un timp cuprins între 9 și 14 secunde.


Watch more videos on Flotrack