Marius Ionescu
Marius Ionescu

Nişte foi de antrenament pătate cu trudă! De atlet!

4shop.ro

Aruncaţi privirea peste un caiet de notiţe al unui atlet de top. Oricare! Acolo unde este scrisă, apăsat, viaţa omului! Câteva file ale lui Marius Ionescu sunt ataşate la finalul textului.

Par nişte simple hărtii. Dar e de fapt o celuloză care a absorbit multă muncă, mult sânge, a încorporat disperare, voinţă, caracter, tărie, frustrare, ură. Inscripţii făcute pe frig, pe ploaie, lovit de o accidentare sau moleşit de o gripă. Nişte file de agendă pe care apar, scrise atent, distanţe, pace-uri, locuri, suprafeţe de alergat, tempo-uri, bucăţi, rulaje, curse, încălzire, revenire. Informaţii aruncate pe hârtie, aşa cum sunt casele din satele de munte, ici-colo, dar care privite împreună, legate ca nişte siameze, arată “tabloul”. Întregul! Le transmit lor, scriitorilor, nivelul, iar celorlalţi, cititorilor, răspunsul. Care sună simplu: D-aia!

Antrenament
Antrenament

Caietele de antrenament ale recordmanului României la 5.000 de metri şi la 10.000 de metri, Ilie Floroiu, sunt la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Constanţa, ca obiect de studiu. Ale lui Marius Ionescu, unul dintre cei mai buni maratonişti români, încă se scriu!

Antrenament
Antrenament
Antrenament
Antrenament
en_USEnglish