Monica Roșu
Monica Roșu

Monica Roșu aleargă la 10k&Family Run, pe 3 aprilie

4shop.ro

Dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena, cu echipa și la sărituri, Monica Roșu a devenit ambasadoarea cursei din 3 aprilie, 10k&Family Run, întrecere organizată de Bucharest Running Club.

Monica Roșu a avut doi ani de vis, 2003 și 2004. La Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică din Anaheim a câștigat alături de echipă medalia de argint. În 2004, an olimpic, sportiva din Bacău a participat la Campionatul European unde a luat două medalii de aur, cu echipa și la sărituri, ”tricolorele” anunțându-se favorite la Jocurile Olimpice de la Atena. În Grecia, Roșu a fost de neoprit la aparatul ei preferat, săriturile, devenind campioană olimpică. Alături de Cătălina Ponor, Daniela Sofronie, Oana Ban, Alexandra Eremie și Silvia Stroescu, gimnasta de 28 de ani a luat ”aur” și la întrecerea pe echipe.

Monica Roșu și Vali Porcișteanu
Monica Roșu și Vali Porcișteanu

Pe 3 aprilie, Monica Roșu va lua startul la 10k&Family Run împreună cu verișoara ei, fosta sportivă acceptând să fie ambasador al cursei cu startul și finișul lângă Palatul Parlamentului. ”Este cel de-al patrulea an în care vin la evenimentele Bucharest Running Club, le-am văzut crescând de la an la an, este impresionant că zeci de mii de oameni din zeci de țări participă în fiecare an la Maratonul București și la Semimaratonul București. M-am simțit întotdeauna apropiată de Valeria Van Groningen, președinta Bucharest Running Club, pentru că provenim din aceeași zonă, a sportivilor de performanță. Prin urmare, am încredere că și acest nou proiect – 10k&Family Run, va fi un real succes”, a spus Roșu. ”Îmi amintesc cu drag zilele când ieșeam împreună cu părinții și fratele meu în aer liber, la iarbă verde, să jucăm tenis sau pur și simplu la plimbare. Mă bucur că evenimentul din 3 aprilie oferă ocazia familiilor extinse – copii, părinți, bunici, frați, surori, cumnați, veri și nepoți – să devină o echipă și să petreacă o zi împreună în Piața Constituției transformată într-un spațiu pentru celebrarea sportului. Părinții mei sunt la Bacău, dar voi fi acolo cu o parte din familie, cu verișoara mea”, a adăugat fosta campioană olimpică. Mai multe informații se pot afla de pe site-ul oficial al competiției.

Dana Rogoz aleargă pentru Touched Romania

Dana Rogos, ambasador la Uniqa 10k&Family Run
Dana Rogoz, ambasador 10k&Family Run

Fosta Abramburica, împreună cu care a crescut prima generație de copii postdecembristă, are o familie perfectă, alături de soțul ei Radu Dragomir și de fiul lor Vlad, care tocmai a împlinit 2 ani, și o viață profesională bogată în proiecte. Dana Rogoz a ales să promoveze valorile în care crede  – familia și mișcarea și s-a înscris la 10k&Family Run, cursă pentru care va lua startul în 3 aprilie din Piața Constituției, împreună cu fiul său. ”Pe 3 aprilie voi alerga pentru Asociatia Touched Romania, care sprijină mamele aflate în imposibilitatea de a-și crește copiii. Am descoperit această asociație și oamenii minunați din spatele ei în perioada în care eram însarcinată cu Vlad. Și de atunci, mi-am facut o promisiune în gând că le voi ajuta cât pot eu de mult pe aceste mame aflate în cel mai greu moment al vieții lor, alungate de familie, fară nicio sursă de venit, la un pas de a-și abandona copiii”, a declarat Dana.

10k & Family Run, eveniment Bucharest Running Club

”UNIQA Asigurări10k & Family Run” este un eveniment marca Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari curse de alergare stradală din România – Maratonul și Semimaratonul București – care reunesc anual peste 20.000 de alergători din peste 50 de țări. Pe lângă cursa de 10 kilometri, la care vor lua startul atât alergători din România, cât și atleți internaționali, evenimentul din 3 aprilie oferă ocazia familiilor – copii, părinți, bunici, frați, surori, cumnați,veri și nepoți – să devină o echipă, să alerge sau să meargă 2,9 km în jurul Casei Poporului și apoi să petreacă o zi întreagă împreună în Piața Constituției pentru a-și măsura forțele la alte 10 probe sportive și de divertisment (aruncarea la coș, șutarea la poartă de la 11m, mersul pe bârnă etc.) pentru care Bucharest Running Club va amenaja spațiul. (fotografii: bucuresti10km.ro & Monica Roșu)