Michael Johnson
Michael Johnson

Michael Johnson: ”IAAF trebuie complet restructurată”

Deținătorul recordului mondial la 400 de metri, americanul Michael Johnson, este de părere că organizația care conduce atletismul trebuie schimbată din temelii.

Michael Johnson este o legendă a probei de 400 de metri. Încă deține, la 400 de metri, recordul olimpic (43:49, 1996) și recordul mondial (43:18, 1999), a câștigat patru medalii olimpice și opt mondiale de aur și a fost pentru 12 ani deținătorul recordului la 200 de metri (19:32, în 1996). La 400 de metri a alergat sub 44 de secunde de 22 de ori în carieră! Fostul atlet conduce acum un centru de excelență pentru atleți în Texas și se ocupă de asemenea de dezvoltarea atletică a sportivilor din academia de fotbal a clubului englez Arsenal.

Bianca Răzor, cea mai bună alergătoarea din Europa pe 400 de metri, la sub 23 de ani, a fost și ea într-un cantonament la centrul deținut de Michael Johnson. Ce spunea despre el, aici.

”Chiar structura IAAF, vârful instituției, a lăsat să se întâmple aceste lucruri. Acum e momentul unui nou început care să poate rezolva problemele din atletism și care să poată reda încrederea fanilor în acest sport. IAAF trebuie complet restructurată”, a comentat fostul atlet pentru BBC. ”Dacă te gândești la victime, e foarte grav ce s-a petrecut. Sportivii care au fost înșelați de dopați nu au avut niciodată oportunitatea să stea pe podium și ar fi trebui să o aibă”, a adăugat Johnson. (poza: arhivă personală, Facebook)