Simona Maxim a fost din nou suspendată pentru EPO, de data asta 8 ani, chiar dacă sportiva nu s-a mai antrenat de la finalul lui 2016 când, după ce nu a mai primit viza medicală din cauza problemelor de sănătate, a decis să renunțe la atletism.

În 2013, maratonista Simona Maxim era suspendată pentru EPO pe o perioadă de 4 ani. S-a judecat cu Agenția Națională Anti-Doping, a ajuns chiar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a obținut o ”jumătate” de victorie și a primit astfel doar 2 ani și 9 luni. La finalul acestei perioade a încercat să reintre în circuit, dar în 2016, în decembrie, nu a mai primit viza medicală din cauza problemelor de sănătate și a renunțat la antrenamente și la curse. Nu a făcut-o însă și ”pe hârtie”, oficial, și a continuat să fie testată, în 2017 fiind suspendată din nou, tot pentru EPO, de data asta pentru 8 ani, pentru că este la a doua abatere.

”Le-am zis că nu mai fac sport, să ia ce decizie vor că nu mai am chef de ei, au făcut tot timpul ce au vrut cu probele. Nu-mi dau seama cum de am ieșit pozitivă, eu nici vitamina C, nici aspirină nu am luat ultimul an pentru că nu m-am antrenat, nu am mai făcut nimic”, ne-a spus maratonista. ”Le-am zis că poate o fi de la vinul pe care l-am mai băut când am fost în cluburi. Cine știe, poate o fi de la vinul roșu”, a adăugat ironică Maxim. ”Mi-au tot zis să-mi fac retragerea din sport. Le-am spus să mi-o facă ei, nu mai completez nici în ADAMS, n-au decât să mă suspende pe viață că nu mă mai interesează. Oricum, după ce m-au găsit pe mine, le-au închis laboratorul”, a conchis Simona. (foto: Marian Burlacu)