Valeria Răcilă, alături de Marius Bușcă, Marius Ionescu și Emanuel Trandafir

Maratonul București a început cu 100 de concurenți în 2008

Valeria Răcila van Groningen, campioana olimpică la canotaj și inițiatoarea celei mai mari comunități de alergători din România, ne invită sa alergăm pe 8 și 9 octombrie la cea de-a noua ediție a Maratonului București

În 1984 câștiga aurul olimpic la Los Angeles, iar în 2008 organiza în fruntea Bucharest RUNNING CLUB prima ediție a Maratonului București. Bucharest RUNNING CLUB (BRC) organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România – Maratonul București și Semimaratonul București și Bucharest 10k&Family Run aliniază la start în Piața Constituției peste 30.000 de alergători din peste 60 de țări, devenind o carte de vizită pentru sportul de masă din România.

Dacă iubești mișcarea și stilul de viață sănătos te așteptăm pe 9 octombrie ca alergător, voluntar sau suporter la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank. Vă puteți înscrie pe www.bucuresti-maraton.ro până pe 25 septembrie la una dintre cursele: maraton (42 km), semimaraton (21 km), Stafeta (4×10 km), Cursa Populară și Cursa Adolescenților de 3,6 km. Sâmbătă 8 octombrie copiii între 5-12 ani vor lua startul grupați pe categorii de vârstă, iar părinții, cu copii mai mici de 4 ani, pot alerga cu cărucioarele la Jogging în scutece.

Valeria Răcilă van Groningen, inițiatoarea celui mai de anvergură fenomen sportiv de masa din România povestește cum a demarat ceea ce avea să devină Maratonul București: ”Am început în 2008 cu 100 de participanți care au alergat la probele de maraton, ștafetă și cursa populară. Evenimentele noastre s-au bucurat de o apreciere constantă, reușind să aliniem astăzi la start peste 13.000 de participanți”.

Sperăm ca anul viitor, la a zecea ediție a Maratonului București, să avem un parcurs mai lung, de 40 de kilometri, până la Arcul de Triumf și să obținem distincția Bronze Label

În opinia Valeriei Răcilă van Groningen “sportul reprezintă unul dintre cele mai importante îndemnuri pe care să le insuflăm generațiilor viitoare. Promovăm practicarea sportului în rândul elevilor și a adolescenților prin organizarea de vizite în școli și licee împreuna cu campioni olimpici, ambasadorii evenimentelor Bucharest RUNNING CLUB. Mergem prin școli cu „ambasadorii” noștri, campioni olimpici. La Maratonul București  avem o zi dedicată copiilor, cu un număr impresionant de copii la start, de peste 3000 de copii care aleargă pe categorii de vârstă. Sper ca unii dintre ei să devină campioni naționali sau olimpici. Așa a început și Gabriela Szabo, desemnată în 1999 –cea mai bună atletă a lumii. Îi invit pe copii să alerge, să-i cunoască pe atleții de elită atât pe cei din România cât și pe cei din străinătate”.

Pe traseul Maratonului București, vor fi amenajate peste 20 de puncte de hidratare și divertisment, peste 20.000 de suporteri vor încuraja alergătorii alături de cântăreți, dansatori, toboșari. Peste 1.000 de oameni – organizatori, voluntari, forțe de ordine se vor asigura că duminică, 9 octombrie, capitala se transformă într-un oraș al sportului și distracției.

Bucharest RUNNING CLUB a pus Bucureștiul pe harta capitalelor lumii care găzduiesc astfel de evenimente – sărbători ale orașelor. În ultimii 9 ani BRC a pus bazele și a dezvoltat turismul sportiv – cu ocazia Bucharest RUNNING CLUB Premier Events capitala fiind vizitată de peste 3.500 de străini, unii dintre aceștia venind pentru prima oară în România.

4run.ro este partener media al Maratonului Bucureșt