Marius Ionescu a decis să nu se ducă la Campionatul European de la Berlin, din cauza unei accidentări care nu l-a lăsat să se antreneze la nivelul pe care o participare la un asemenea nivel ar cere-o.

În lotul pentru Campionatul European de Atletism de la Berlin, din 7-12 august, a fost inclus și Marius Ionescu. Olteanul ar urma să alerge maratonul, după ce a realizat baremul la Sevilla, acolo unde a terminat cursa după 2 ore, 14 minute și 54 de secunde. După cursa din februarie și o scurtă perioadă de odihnă, Marius Ionescu a reluat pregătirea iar în aprilie a participat la Campionatul Național de Semimaraton, acolo unde a terminat pe locul 3, cu un timp de doar 67.55. ”La cursa de la Craiova am simțit ceva dureri pe care le-am ignorat. Am continuat să mă antrenez pe durere, șchiopătând, iar asta a dus la apariția altor dureri. Drept urmare, din cauza neglijenței și a lipsei de refacere durerile s-au agravat până am hotărât că este timpul să opresc pregătirea. Aceste dureri musculare m-au făcut să stau «pe bară» timp de 20 de zile”, ne-a spus Piciu.

Marius a făcut recuperarea la clinica doctorului Șerban Damian, ”Superfit”, iar apoi a început antrenamentele sperând că va putea să se ducă la Berlin 100% pregătit, gata să facă o figură frumoasă, nu numai să bifeze o simplă prezență la linia de start.

”Am reînceput pregătirea sperând că pot să revin într-o formă competițională foarte bună dar timpul este mult prea scurt și de aceea am luat hotărârea să mă retrag de la CE Berlin. Știu că am pierdut poate ultimul Campionat European unde aș fi putut alerga maraton dar asta este viața de sportiv, nu îmi mai rămâne decât să continui pregătirea și sper ca până la sfârșitul anului să pot face o alta cursă”, a conchis atletul care are 2.13.00 PB pe distanța maratonului.