Marius Ionescu și Claudia Ștef
Marius Ionescu și Claudia Ștef

Marius Ionescu și Claudia Ștef, promovare în Japonia

Maratonistul Marius Ionescu și Claudia Ștef, deținătoarea recordului național la 20 de kilometri marș (1.27.41), au fost invitați în Japonia, pentru a promova orașul Matsudo, care ar putea deveni baza de pregătire pentru atleții ce se vor califica la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Matsudo este un oraș cu aproape 500.000 de locuitori, situat la mai puțin de 30 de kilometri de Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice din 2020. Face parte din Greater Tokyo, cea mai populată arie metropolitană din lume cu peste 38 de milioane de locuitori. Baza de atletism a orașului va deveni locul de pregătire al atleților care se vor califica la competiția găzduită de capitala Japoniei. ”Nu am văzut niciodată în cariera mea, în nici o țară în care am fost până acum, atâta pasiune pentru sport și pentru sportivi. Mă simt binecuvântată că am avut onoarea și norocul să fiu invitata orașului Marsudo de niște oameni minunați ca Ionuț Kunimoto și Naoki Kimura”, a spus Claudia Ștef, însoțită în insulele din oceanul Pacific de soțul ei, Sebastian. Cei doi atleți au fost în vizită la ambasada României, la baza de antrenament, au fost primiți de primarul localității și de oficiali ai Comitetului Olimpic, asistând totodată și la un antrenament de sumo. ”Au început deja pregătirile pentru 2020. Am fost primiți și tratați ca niște campioni olimpici”, a adăugat Marius Ionescu, atletul fiind însoțit în Japonia de prietena lui, Alexandra.

marius-ionescu-cursa

Marius Ionescu și Claudia Ștef au luat parte și la două curse din cadrul Maratonului Matsudo. Maratonistul a câștigat întrecerea de 10 kilometri (30.49), iar Claudia a luat parte la cea de 5 kilometri. Nu a alergat, a făcut o cursă de marș demonstrativă. ”Am terminat în 21.58”, ne-a spus Ștef.

Galerie foto, Marius Ionescu și Claudia Ștef în Japonia