Marius Ionescu
Marius Ionescu

Marius Ionescu, pe 6 la Semimaratonul Birmingham

Marius Ionescu a terminat azi semimaratonul Morrison’s Great Birmingham, Anglia, pe poziția a șasea, după o oră, 5 minute și 29 de secunde, la trei secunde de ocupantul locului 5, Hermano Ferreira. Cursa a fost câștigată de Chris Thompson în 63 de minute.

numar-marius-ionescuMarius Ionescu a terminat cursa din Anglia, Morrison’s Great Birmingham, la luptă cu portughezul Hermano Ferreira, atlet cu un record personal pe semimaraton foarte bun, 61 de minute și 24 de secunde. Sportivul care a semnat de curând cu CSM Ploiești a sosit în urma lustianului la numai 3 secunde, în 65.29. Cursa din Anglia vine la două săptămâni după ce Ionescu a terminat Maratonul Internațional București pe primul loc cu ștafeta (alături de Andrei Ștefana, Marius Bușcă și Ionuț Betej) și la o lună după ce a trecut primul, la ”un cap” de Gheorghiță Vitalie, linia de finish a semimaratonului Runfest. Podiumul în Anglia a fost ocupat de Chris Thompson (63 de minute), Ayad Lamdassem (63.02) și Sondre Norstad Moen (63.09). La fete: Dominika Napieraj (73.39), Alessandra Aguilar (73.55) și Maria Azcuena Diaz (74.26).

Marius Ionescu // foto: Dave Norman
Marius Ionescu

Adela Bălțoi pe 3, Alexandru Staicu pe 5

La Apatin, în Serbia, a avut loc, tot azi, Campionatul Balcanic de Semimaraton, disputat în cadrul Semimaratonului Dunării. Chiar dacă a alergat la două săptămâni după ce a ieșit pe poziția a treia la Campionatul Național de Maraton, Adela Bălțoi a reușit să termine tot pe locul trei și la Balcaniadă. ”A fost greu după o așa perioadă scurtă de la maraton, mai ales după kilometrul 13. Până atunci am condus cursa dar apoi au trecut turcoaicele de mine”, ne-a spus sportiva antrenată de Viorica Dima. Alexandru Staicu, tot de la Pandurii Târgu Jiu, a sosit pe locul 5.