Marius Ionescu, la Nijmegen
Marius Ionescu, la Nijmegen

Marius Ionescu, al 9-lea european în Olanda

4shop.ro

Cu o săptămână înainte de Campionatele Balcanice de Cros (Croația), Marius Ionescu a alergat o cursă de 15 kilometri în Olanda, la finalul căreia a terminat pe poziția a 17-a cu timpul de 46.55 (al 9-lea european).

”Sunt mulțumit, a fost o verificare bună”, a spus Marius Ionescu la finalul crosului de 15 kilometri (110 m diferență pozitivă de nivel) din Nijmegen, cursă pe care a terminat-o în 46 de minute și 55 de secunde (timpi intermediari: 15.30, 15.43, 15.42, din 5 în 5 kilometri). Participanții la ”Șapte dealuri” au avut de îndurat un vânt puternic cu rafale de 60 de kilometri la oră și o temperatură de 9 grade. Primii cinci atleți au fost din Uganda, Etiopia și Eritreea (Joshua Cheptegei – 42.39, Mule Wasihun, Yenew Alamirew, Tesfaye Abera și Yohanes Ghebregergis). Primii trei europeni, de fapt doi europeni și unul naturalizat: Abdi Nageeye (Olanda, 44.18), Sondre Moen și Roy Hoornweh. La fete, a câștigat etiopianca Yenenesh Tilahun – 50.05.

Simona Staicu, în albastru
Simona Staicu, în albastru

Staicu, pe 3 la a doua etapă de cros din Ungaria

După ce a terminat acum o săptămână pe locul doi o cursă desfășurată într-o vie, în Italia, Simona Staicu a alergat sâmbătă etapa a doua a Cupei Naționale de cros a Ungariei, atleta născută în Băilești terminând cei 6 kilometri pe locul trei. ”Urmează maratonul de la Firenze, pe 29 noiembrie. Totul merge bine, numai să nu mai răcesc”, ne-a spus Staicu. Sportiva încearcă să scoată sub 2 ore și 40 de minute, pentru a fi sigură că prinde un loc pentru maratonul olimpic de la Rio. În acest moment este calificată, dar cu un barem (2.41.48) care o situează pe poziția a treia între atletele din Ungaria.

Cristina Negru, prima la Brașov

Crosul ”15 Noiembrie” de la Brașov a fost o cursă plină de atleți români, și nu numai, la start fiind și câțiva kenyeni și basarabeni. La fete, senioare, podiumul a fost alcătuit din Cristina Negru, Ancuța Bobocel și Paula Todoran, iar la băieți, Cristian Vorovenci și Ioan Zăizan au sosit în urma kenyanului Kibet Abel. Primii doi basarabeni din cursă, Nicolai Gorobușco și Vitalie Gheorghiță, au sosit pe locurile 5 și 6.