SportGuru - BCR Racing Team // foto: Cristi Mirica
SportGuru - BCR Racing Team // foto: Cristi Mirica

Ionescu, în aceeși echipă cu Ciocan! Se apucă de ciclism?

4shop.ro

Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român al momentului, și Alexandru Ciocan, unul din cei mai buni cicliști din România, sunt în același ”grup”. SportGuru – BCR Racing Team, prima echipă privată de alergare, ciclism și triatlon din România, și-a prezentat cei 20 de componenți (începând de azi, 21), lotul de alergători, cicliști și triatloniști fiind alcătuit din sportivi care acoperă mai multe niveluri de performanță, de la amatori la profesioniști, cu vârste cuprinse între 9 și 48 de ani.

”Alex Ciocan a făcut sport cu pasiune și cu rezultate încă de mic! Cred că asta contează în primul rând! Pasiunea! Important la acest grup este că toți suntem entuziaști, la toți ne place ceea ce facem și atâta timp cât continuăm pe acest drum totul va fi bine!”, a spus Marius Ionescu, atlet care în acest moment deține a doua performanță românească din toate timpurile la maraton. ”Marius este clar atletul cu cel mai mare bun-simț pe care l-am văzut vreodată. Faptul că s-a calificat la Jocurile Olimpice, ceea ce extraordinar de puțină lume reușește, spune totul despre calitățile lui ca sportiv. Sunt onorat să fac parte din aceeași echipă cu el”, a precizat Alex Ciocan. Deci, întrebarea rămâne! Se apucă Marius Ionescu de ciclism? 🙂 Nu, dar cei doi ne-au promis că vor participa, în momentul când programul le va permite, la o cursă pe un ”tandem”, o bicicletă pe care pedalează două persoane. 🙂 (imagine cu Alex Ciocan pe tandem a fost făcută de Valentin Răzvan, fotograful echipei #DaimonWomanCyclingTeam, la Road Grand Pink)

foto: Valentin Răzvan
foto: Valentin Răzvan

SportGuru – BCR Racing Team are în componență 11 alergători, 2 dintre ei lipsind la prezentarea oficială a echipei: Florin Totalcă, pentru că era încă în Suedia unde alergase la Wings for Live World Run, și Mihai Șerban, pentru că a fost cooptat astăzi în ”Brigada Mov” (n.r. – de la culorile tricourilor mov), la o zi după lansarea oficială. Echipa de maratoniști și ultramaratoniști, alergători montani și de ”asfalt”, cicliști, de offroad sau de șosea, duatloniști sau triatloniști este formată din Marius Ionescu (maraton); Alexandru Corneschi (maraton); Andrei-Iustin Onofrei (maraton); Radu Milea (ultramaraton); Daniel Stroescu (ultramaraton); Iuliana Stroescu (alergare montană); Florin Totalcă (alergare montană); Mihai Șerban (ultramaraton); Ștefan Dan (alergare montană); Rebecca Neagu (9 ani, triatlon); Victor Ștefănescu (ultramaraton, triatlon); Ana-Maria Estera Coteață (ciclism); Adriana Ceaușescu (ciclism); Alexandru Ciocan (ciclism); Gerhard Dumitrescu (ciclism); Valentin Țecu (ciclism); Robert Dorobanțu (ciclism); Andrei Cojanu (ciclism); Răzvan Ilie (48 de ani, triatlon, alergare, ciclism); Răzvan Staicu (triatlon, alergare, ciclism); și Petre Dumitru (triatlon, alergare, ciclism).

Rebecca Neagu, 9 ani
Rebecca Neagu, 9 ani

”Recrutarea sportivilor s-a făcut atât pe criterii de performanță cât și ținând cont de modelul pe care aceștia îl reprezintă în comunitățile în care activează și de disciplina și de etica de care au dat dovadă până acum. Ținând cont de acest aspect și de faptul că sportivii echipei noastre acoperă o plajă de vârstă de la 9 la 48 de ani, ne dorim ca prin rezultatele obținute și prin participările la cât mai multe competiții să încurajăm o altfel de abordare în sport dar și în viața cotidiană. Rezonând cu ideile noastre despre sport și disciplină a sportivilor, BCR a decis să se alăture proiectului făcând posibilă realizarea lui la un nivel mult mai înalt decât cel preconizat inițial. Le mulțumesc pe această cale pentru implicare și susținere și vreau să îi asigur că atât noi cât și sportivii îi simțim mereu ca pe un coechipier de nădejde”, a declarat la prezentarea oficială a echipei Mircea Rasovan, fondator SportGuru.ro. Alături de BCR, sponsorul principal, SportGuru – BCR Racing Team este sprijinită și de Rexona, Ghost, High 5 și Salewa.

O prezentare a Salewa Lite Train, aici!

tricou-mov-sport-guru

”Sportul creează modele, ceea ce ne dorim și noi de la parteneriatul cu SportGuru. Modele de determinare, ambiție, disciplină, putere de a îți depăși limitele. Dorim să vedem cât mai des echipa SportGuru – BCR pe podium, iar primele rezultate promit mult în acest sens”, a precizat Cornelia Pleșoianu, Șef Departament BTLMarketing, BCR.

Printre rezultatele sportivilor de la SportGuru – BCR Racing Team amintim:

  • Marius Ionescu s-a apropiat la 30 de secunde de recordul național la maraton după ce a alergat al doilea timp din istoria atletismului românesc la cursa de la Dusseldorf (2.13.00, locul 2);
  • Alexandru Corneschi s-a clasat pe primul loc la Semimaratonul de la Viena și a fost primul român la cursa de 10 kilometri organizată de Constantina Diță;
  • Iuliana Stroescu a terminat pe primul loc Runfest Cernica, UrbanTrail Sinaia și Brașov Marathon;
  • Adriana Ceaușescu a fost pe locul II, Elite, la Prima Evadare;
  • Ana-Maria Estera Coteață a urcat pe prima treaptă a podiumului atât la Beach Race XCO, Drumul Vinului, cât și la Bucharest Bike Break.
sport-guru-racing-team-grup
SUS: Răzvan Staicu, Vali Țecu, Alex Corneschi, Alex Ciocan, Mihai Rasovan (SportGuru), Cornelia Pleșoianu (BCR), Radu Milea, Marius Ionescu, Petre Dumitru, Victor Ștefănescu. JOS: Gerhard Dumitrescu, Adriana Ceaușescu, Ana-Maria Estera, Adrian Cojanu, Robert Dorobanțu, Iustin Onofrei, Daniel Stroescu, Răzvan Ilie, Rebecca Neagu, Iuliana Stroescu, Ștefan Dan

”În acest moment SportGuru – BCR Racing Team este un proiect care își dorește să pună «umărul» la dezvoltarea sportului din România și, de aceea, susținem sportivi profesioniști cu rezultate deosebite pe plan național și internațional, dar și sportivi amatori care reprezintă modele demne de urmat, atât prin rezultate cât și prin exemplul pe care îl dau pentru societate”, a precizat ultramaratonistul Radu Milea, managerul alergătorilor din echipă. (fotografii prezentarea oficială SportGuru – BCR Racing Team: Cristi Mirică, cristimirica.ro)