Organizatorii maratonului de la Aiud, 19 martie, au dat drumul la înscrieri la cea de-a doua ediție a competiției care vrea să sprijine asociațiile Little People Romania și Neuromotor Romania. Cursa este gratuită.

Maratonul de la Aiud de pe 19 martie va fi o cursă, ca și anul trecut, cu acces gratuit. Pentru participare nu se percepe taxă, dar alergătorii pot face donații, toată suma strânsă urmând să ajungă în conturile a două asociații, Little People România (se ocupă de copiii cu cancer din oncopedriatii și nu numai) și Neuromotor România (o asociație națională a persoanelor în scaun cu rotile). ”Ne propunem să strângem cât mai multe fonduri pentru aceste minunate asociații și promitem o competiție mai bună, mai multă distracție și mai multe premii”, au menționat organizatorii pe site-ul oficial, loc unde se pot face și înscrieri.

Trasee de maraton și de semimaraton

Competiția de la Aiud are două curse, una de maraton, de 42 de kilometri, și una de semimaraton, de 21,5 kilometri, cu startul în centrul Aiudului. Ambele curse se aleargă pe suprafețe mixte, mai mult potecă, prin pădurea de pe dealul Mirăslăului, și mai puțin asfalt (în jurul a doi kilometri la start și finish).

Puteți vedea calendarul curselor din România, aici!