Maraton București, foto: Andra Panduru

Maratonul București va fi Bronze Level

Maratonul Bucureşti a obţinut certificatul Bronze Level, intrând astfel în circuitul de clasificare al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF).

“Anul trecut la Maratonul Bucureşti am avut doi reprezentanţi de la IAAF, iar azi am primit certificatul Bronze Level. Iar acest certificat se dă maratoanelor organizate la nivelul AIMS ((Asociatia Internationala a Maratoanelor si Semimaratoanelor) şi IAAF. Suntem foarte bucuroşi că am obţinut acest certificat. Sperăm ca acesta să fie un prim pas, iar mai târziu să urcăm spre Silver şi Gold Level. La cursa de 10 kilometri traseul din acest an nu se va schimbat prea mult, doar startul se va lua de-a lungul Parcului Izvor. De asemenea, la Semimaraton încercăm să ducem traseul spre nordul oraşului. Mâine vom merge la Primăria Municipiului Bucureşti, precum şi la Poliţia Rutieră şi sperăm ca anul acesta să avem traseele pe care ni le-am propus. Vreau foarte mult ca după şapte ani şi Semimaratonul să meargă spre nordul Bucureştiului pentru ca sportivii străini să vadă cea mai frumoasă parte a oraşului. Pentru că până la urmă prin aceste curse încurajăm şi turismul sportiv în România”, a afirmat Valeria Răcilă.

La rândul său, managerul general al Asociaţiei Bucharest Running Club, Paolo Ottone, a anunţat că în 2018 nu vor mai fi invitaţi la cursa 10K&Family sportivi de elită străini, urmând a se acorda mai multă atenţie atleţilor români.

“Am decis ca la cursa 10K&Family să nu invităm sportivi de elită, în special pe cei din Africa, aşa că vom acorda o atenţie specială sportivilor români care vor lua startul. La modul general, în 2018 vrem să ne concentrăm mai mult asupra sportivilor şi să facem acele modificări pentru a le oferi curse mai rapide şi servicii mai bune. Vrem să le oferim o experienţă cât mai bună la Bucureşti şi vom încerca să promovăm mult mai mult cursele noastre în străinătate”, a adăugat Ottone.

Ministerul Tineretului şi Sportului sprijină toate cele trei competiţi organizate de Bucharest Running Club, a declarat în cadrul conferinţei de presă Zsolt Gyongyossy, secretar de stat în cadrul MTS. “Ministerul Tineretului şi Sportului sprijină în totalitate cursele organizate de Bucharest Running Club. Trebuie să înţelegem că performanţa este o opţiune. Dar participarea copiilor la o cursă de alergare este ca un vaccin. Un vaccin care îi poate ajuta să facă ceea ce doresc la 60-70-80-90 sau 100 de ani. Felicitări Valeriei Răcilă pentru ceea ce face… şi mai mult pentru că face ceea ce alţi campioni olimpici ar trebui să facă”, a menţionat Gyongyossy.

Calendarul de evenimente din acest an, anunţat de Bucharest Running Club, cuprinde cursa 10K& Family Run din data de 1 aprilie, Bucharest Half Marathon din 12-13 mai, precum şi Bucharest Marathon din 13-14 octombrie. Toate competiţiile Bucharest Running Cub sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor şi Semimaratoanelor.

Bucharest 10k&FAMILY RUN 2017UNIQA Asigurări Bucharest 10k& FAMILY RUN deschide sezonul evenimentelor de alergare lansând provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi și de a alerga împreună, în paralel cu atleții români și străini de elită, îmbinând performanța – 10 kilometri cursă acreditată și inclusă în calendarele internaționale – cu distracția în familie. Ambasadorii UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run care vor fi pe 1 aprilie in Parcul Izvor alături de familiile lor sunt: Alina Dumitru, Camelia Potec, Andreea Raducan, Viorica Susanu, Georgeta Andrunache – campioane olimpice.

“Ne bucurăm să fim, pentru al treilea an consecutiv, alături de Bucharest RUNNING CLUB în organizarea acestui eveniment și să sărbătorim bucuria practicării sportului împreună cu cei dragi. Cum poate fi mai plăcut pentru copii să descopere lumea dacă nu prin mișcare în aer liber alături de familie și prieteni? UNIQA încurajează adoptarea unui stil de viață sănătos și sportiv încă din copilărie și dorește ca totul să se desfășoare și în deplină siguranță, de aceea, la finalul anului 2017 am demarat campania Supercopilăria, o campanie de educare și informare pentru prevenirea accidentelor la copii. Până în prezent am ajuns la peste 200 de copii preșcolari din 10 grădinițe din București care au învățat prin joc cum pot preveni situațiile periculoase, iar acțiunile noastre vor continua pe tot parcursul acestui an. Vă așteptăm pe www.supercopilăria.ro cu sfaturi pentru sănătate și prevenție, dar și la alergare în Parcul Izvor pe 1 aprilie!”, a declarat Franz Weiler, Președinte Director General, UNIQA Asigurări.

La edițiile din 2018 ale Volkswagen Bucharest HALF MARATHON și Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON se va pune un mare accent pe extinderea traseelor pentru o experiență cât mai plăcută pentru alergători.

“Sportul este despre pasiune, despre echipă, despre excelență, valori promovate de Volkswagen. Susținem mobilitatea și mișcarea și ne bucură mult să vedem interesul în creștere a publicului din România pentru astfel de competiții”, declară Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen România”, a declarat Bogdan Florea, Brand manager Volkswagen Romania

Ramona Zanfirescu, Purtator de cuvant OMV Petrom: „Susținem acest proiect încă din 2012 și sperăm ca toți participanții să se bucure de experiența minunată a trecerii liniei de sosire. Este o oportunitate pentru noi toți, inclusiv pentru angajații OMV Petrom, de a opta pentru un stil de viață sănătos.”

“Maratonul este sportul în care toți membrii familiei pot participa – fie că aleargă, fie că încurajează – toți au posibilitatea să fie parte la un eveniment de masă devenit emblematic pentru Bucurețti și, de ce nu, pentru România. Credem că prin acest eveniment reușim să inspirăm oamenilor valori specifice unei vieți sănătoase, active, cu implicare socială și preocupări de dezvoltare durabilă“, a declarat Bogdan Popa, vicepreședinte directia Operațiuni și IT Raiffeisen Bank​.

“Vodafone Romania este deja un partener tradițional al Bucharest RUNNING CLUB, implicându-se în fiecare an în susținerea acestor competiții sportive care reușesc să adune mii de oameni la linia de start. Ne implicăm în fiecare an în susținerea acestei sărbători a sportului și ne bucurăm să fim și în 2018 alături de organizatori, atât ca partener de comunicații și sponsor, cât și prin promovarea evenimentului în rândul colegilor noștri“,  a declarat Laura Barbu, Director Brand & Marketing Communication Vodafone România.

“În ton cu misiunea Bucharest Running Club de a dezvolta o comunitate de oameni sănătoși și responsabili civic, Athénée Palace Hilton continuă și în 2018 programele demarate anul trecut, precum “Meet with Purpose” – ce încurajează responsabilitatea socială, exercițiile fizice și alimentația echilibrată, și acțiunile de încurajare a turismului sportiv și de promovare a Bucureștiului ca destinație, prin platforma Hilton Auctions și prin pachetele de cazare speciale, adresate tuturor celor care iubesc sportul și vor să participe la competițiile Bucharest Running Marathon.” a declarat Mirela Burlacu, PR &Marketing Manager, Hilton Athenee Palace.

“Este deja tradiție pentru Hervis Sports să se implice în evenimentele dedicate pasionaților de sport, evenimente care, prin amploarea pe care au luat-o de la un an la altul, reprezintă mai mult decât o simplă alergare. Hervis Sports este și în 2018 partener tehnic Bucharest RUNNING CLUB, oferind tricourile pentru 10K&FAMILY RUN. Alergarea, în sine, este un sport care poate fi practicat la orice vârsta, de către oricine. Însă acum discutăm despre familie, despre timp de calitate petrecut împreună și un stil de viață mai sănătos. Este alegerea făcută de cei care doresc să influențeze pozitiv, prin puterea exemplului, copiii din jurul lor. Ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noștri, le alocăm cele mai importante resurse, ne interesează viitorul lor, motive în plus pentru a ne implica în 10K&FAMILY RUN, deoarece este vorba despre iubire, despre un stil de viață mai sănătos, despre dăruire și despre bucuria de a ne crea amintiri unice împreună. “, a declarant Elena Gheorghiță, Marketing Manager Hervis România.

– Comunicat de Presă –