Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România, asigură alergătorii că în perioada 8-9 octombrie va avea loc cea de-a 9-a ediție a Maratonului București, cu punct start și sosire în Piața Constituției.

Reconfirmarea vine în urma discuțiilor purtate cu Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea. Primăria Municipiului București este de 9 ani partener al competițiilor Bucharest RUNNING CLUB (BRC) care reunesc anual peste 30.000 de alergători din peste 60 de țări și care sunt co-organizate împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Federația Română de Atletism.

Valeria Răcilă Van Groningen, Președinte BRC: „Grație parteneriatului Bucharest RUNNING CLUB cu Primăria Municipiului Bucureşti și cu celelalte instituții și companii, evenimentele de alergare de masa se pot desfășura cu succes în condiții de siguranță și standarde înalte. Ele reprezintă în egală măsură atât un prilej sportiv emblematic pentru alergători precum și o zi deosebită plină de curaj, povești extraordinare și susținerea unei cauze umanitare.  Bucharest RUNNING CLUB a pus Bucureștiul pe harta capitalelor lumii care găzduiesc astfel de evenimente – sărbători ale orașelor”.

Oana Năstase, Director Executiv BRC: „În ultimii 9 ani BRC a pus bazele și a dezvoltat turismul sportiv,  cu ocazia Bucharest RUNNING CLUB Premier Events capitala fiind vizitată de peste 3.500 de străini, unii dintre aceștia venind pentru prima oară în România. Asemeni altor mari capitale care au astfel de competiții stradale, ele sunt sprijinite de către Primaria Generală, având trasee prin centrul și zonele cele mai emblematice ale orașelor pentru că sunt un prilej de mândrie, de promovare, de emancipare si civilizație. Aceste parteneriate instituționale sunt necesare a fi de succes și pe termen lung pentru ca evenimentele să-și atingă scopurile multiple și impactul in diferite domenii: sănătate, dezvoltarea atletismului de performanță, dezvoltarea spiritului civic și al gradului de implicare socială, educație, branding de oraș și de țară , dezvoltare personală, depășirea limitelor proprii”.