Maratonul Blessing Hearts, cursă la prima ediție, este organizat în scop caritabil, startul urmând să aibă loc pe 10 iunie, în comuna Tomești, lângă Iași.

Asociația Blessing Hearts, organizatoarea concursului, își dorește să atingă cât mai multe inimi, să stârnească tot mai multe zâmbete și să deschidă noi oportunități pentru cei aflați în impas, organizând tot mai multe evenimente în scop caritabil, se arată într-un comunicat de presă. Maratonul Blessing Hearts se va desfășura pe aria comunei Tomești și va cuprinde activități de alergare pe șosea, drum de țară, poteci și drumuri forestiere, fânețe și creste de deal, adică tot ce e nevoie pentru o cursă de alergare trail! Un alt eveniment caritabil organizat de Asociatia Blessing Hearts a fost alergarea lui Alin Efs, care a parcurs în 16 ore, de la Iași la Botoșani, 130 km, pentru copiii cu dizabilități! Înscrieri, online până pe 31 mai (80 lei maraton, 70 de lei semimaraton, 60 de lei cros), AICI.

Despre premii și categoriile premiate, AICI.

Cele trei trasee puse la dispoziție de organizatori, cros, ”semi” și maraton, au următoarele caracteristici: crosul are o lungime de 11 kilometri și o diferență de nivel de 405 metri, semimaratonul este de aproape 22 de kilometri și 800 de metri diferență pozitivă de nivel, iar maratonul, de aproximativ 42 de kilometri adună o diferență de nivel de peste 1.500 de metri. Hărți trasee, AICI.