Mădălina Florea, locul 7 la Europene. PB pe ”semi”

România a avut patru clasări în top 10 la Campionatul European de Atletism: Mădălina Florea, pe 7, la semimaraton, echipa feminină de semimaraton a sosit pe poziția a cincea, ștafeta de 4×400 de metri, pe 8, și Rareș Toader, pe 6, la aruncarea greutății.

În ultima zi a concursului de la Amsterdam, România a ajuns de patru ori în top 10, acestea fiind și cele mai bune clasări ale delegației României. Mădălina Florea a terminat proba de semimaraton pe poziția a șaptea, cu un nou record personal, 1.11.56 (3.24 pe mie), echipa feminină de ”semi”, pentru care au mai punctat, în afară de Mădălina, și Paula Todoran (1.13.16) și Andreea Pișcu (1.15.47), a fost a cincea, ștafeta de 4×400 de metri, formată din Adelina Pastor, Anamaria Ioniță, Sanda Belgyan și Andrea Miklos (17 ani), a terminat competiția pe locul opt (3.30:63), iar Rareș Toader (19 ani), la aruncarea greutății, a fost al șaselea, după o aruncare de 20 de metri și 26 de centimetri.

”M-am uitat pe parcursul cursei la ceasul cu GPS dar nu aveam timp să realizez că sunt pe un tempo așa de tare”

Mădălina Florea, locul 7 Europene

Semimaratonul european (prima dată când se acordă medalii la această probă în cadrul competiției), a fost câștigat, la fete, de Sara Moreira (1.10.19), care a dus Portugalia pe prima poziție pe națiuni, pentru echipă punctând și Jessica Augusto (locul 3) și Felix Dulce (medaliată și la 10.000 m). Pe locul doi a terminat italianca Veronica Inglese. Cursa masculină a avut un podium format din Tadesse Abraham – 62.03 (Elveția), Kaan Ozbilen – 62.27 (Turcia) și campionul european de maraton, italianul Daniele Meucci (62.38). Singurul reprezentant al României, Marius Ionescu, care se pregătește pentru maratonul olimpic de la Rio, a terminat cursa după 65 de minute și 21 de secunde, pe locul 25. Alți doi români au fost la startul semimaratonului european, unul a concurat pentru Republica Moldova, iar celălalt pentru Irlanda. Roman Prodius a sosit al 22-lea (65.14), iar Sergiu Ciobanu, al 57-lea (67.46).

”Nici acum nu realizez ce am făcut, dar sunt foarte fericită de cursă. A fost prima mea competiție în care, chiar dacă sunt mulți kilometri și durează ceva timp, din dorința de a fugi cât mai bine am fost atât de concentrată încât a trecut foarte repede. Nici nu am realizat. La finiș, unde am fost felicitată și mi s-a spus timpul și locul, am rămas mască, nu îmi venea să cred”, ne-a spus atleta antrenată de Ioan Avram.