Un bloodhound de 2 ani și jumătate, Ludivine, a terminat în top 10 semimaratonul Elkmont, din statul Alabama, ajungând să alerge cursa din greșeală. Lăsată afară din casă să-și facă nevoile, câinele a ajuns la linia de start a semimaratonului Elkmont și a pornit alături de ceilalți alergători spre finish, terminând cei peste 21 de kilometri în 1.32.56.

”Stăpâna” câțelei a fost luată prin surprindere de faptul că patrupedul a terminat un semimaraton: ”M-am simțit puțin neliniștită pentru că Ludivine putea să incomodeze alergătorii”. Ludivine este foarte cunoscută în micuțul oraș Elkmont, unde se știe că de obicei fuge de acasă pentru a vizita centrul localității. ”Nu-mi vine să cred că a făcut asta pentru că e un câine foarte, foarte, leneș”, a spus pentru Runner’s World, April Hamlin. ”A stat mai tot timpul la 50 de metri de mine, fugind ba în față, ba în spate! A plecat odată să se miroasă cu un câine de pe traseu, dar a revenit. Apoi a plecat spre niște vaci care pășteau lângă șosea, dar s-a întors iar”, a povestit Tim Horvath, cel care a fost colegul de alergare al bloodhoundului.

Bloodhoundul este o rasă de câini care face parte din marele grup al ogarilor, fiind cel mai mare și cel mai puternic dintre aceștia. Sunt folosiți de poliție sau la vânătoare, pentru urmăriri, sau ca animale de companie. Masculii pot ajunge la 54 de kilograme iar femelele la 48 de kilograme și pot atinge vârste de 10-12 ani. (foto: WeRunHuntsville/G Gelmis & Jake Armstrong)

ludivine