Daniel Vasile Conț și Laviniu Mădălin Chiș, la maraton în Japonia

În locul lui Piciu în Japonia, Conț a terminat pe I

Marius Ionescu a fost invitat să alerge 10 km în cadrul maratonului Nanakusa, Japonia. Cum Piciu trebuie să fugă la maratonul Mumbai, pe 15 ianuarie, a propus organizatorilor japonezi să-i ia pe Daniel Conț și pe Laviniu Chiș, doi atleți sub 22 de ani.

Marius Ionescu a fost invitat să alerge 10 km în cadrul maratonului Nankusa (ediția a 62-a), în zona Matsudo, acolo unde se speră că va avea cartierul general lotul olimpic al României pe perioada JO de la Tokyo. Piciu a renunțat la deplasare dar i-a trimis în Țara Soarelui Răsare pe Laviniu Chiș și pe Daniel Conț. Laviniu Mădălin Chiș, născut 1997, este vicecampionul național de semimaraton (seniori) și de 5.000 de metri (seniori), terminând pe locul 3 la 10.000 m (seniori) și pe primul loc la proba de juniori a CN de Cros. Daniel Vasile Conț, născut 1995, a terminat pe locul 6 la 5.000 m și pe locul 4 la 10.000 m, la CN de Atletism (seniori), la cros, la tineret, trecând linia de finiș primul. Cursa a fost câștigată de Daniel Conț, care a alergat cei 10 kilometri (teren variat) în 30 de minute și 50 de secunde, Laviniu Chiș fiind nevoit să abandoneze. ”S-a simțit diferența de fus orar, mai ales că am ajuns acolo în ziua concursului, din cauza unei probleme avute în Qatar, și am apucat să dormim doar 4 ore”, ne-a spus Conț.

La cursa populară a alergat și ambasadorul României în Japonia

Din 9 noiembrie 2016, după ce și-a prezentat scrisorile de acreditare Majestății Sale Împăratul Japoniei, Tatiana Iosiper (în foto, între Laviniu Chiș – stânga și Daniel Conț – dreapta) a devenit ambasadoarea României în arhipelag. Tatiana Iosiper a partipat și ea la maratonul Nankusa, alergând însă cursa populară, pe un traseu de 2 km.

Marius Ionescu, pacer la maratonul Mumbai, pe 15 ianuarie

Marius Ionescu va participa la maratonul Mumbai, pe 15 ianuarie, prima lui competiție din 2017. Nu va fi însă o cursă, ci mai mult un antrenament, pentru că va fi pacer pe o distanță de cel puțin 30 de kilometri. Olteanul rezident în Ilfov și-a dat ok-ul de participare pentru a-și putea plăti cantonamentul de iarnă din Portugalia, urmând să plece la Monte Gordo imediat după cursa din India. Federația Română de Atletism a transmis că nu mai sunt fonduri pentru pregătirea Campionatului Mondial, cel puțin pentru moment (sunt pentru Europenele de Sală), iar cluburile au spus că nu au voie să finanțeze cantonamentele. (foto: Daniel Vasile Conț, Facebook)