Liliana Danci

Lili Dragomir, bătăioasă și concentrată, la Londra

Liliana Dragomir (Danci) stă ca pe arcuri, așteaptă cu nerăbdare startul maratonului din cadrul Campionatelor Mondiale de la Londra, cursă ce va avea loc pe 6 august cu începere de la ora 16.00. Promite să fie bătăioasă și concentrată și se gândește la un record personal. 4run.ro vă ține la curent cu evoluția românilor la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra cu ajutorul GoldNutrition România. 

Se simte din glasul Lilianei Dragomir că aștepta o competiție mare, un concurs major la care se participe. A încercat să ajungă la Jocurile Olimpice și a fost foarte, foarte, aproape, la doar 15 secunde de îndeplinirea baremului, după o cursă la Viena în care a luptat până la final. A trecut peste, iar în acest an a fost din nou în capitala Austriei, de data asta încercând un barem pentru Campionatele Mondiale, un sub 2.45.00 sau o clasare în primele 10, ambele criterii putând duce sportivii la Londra. ”După ce am ratat Jocurile Olimpice din cauza celor 15 secunde care mi-au lipsit să fac baremul m-am ambiționat foarte tare. Însă, anul acesta, la Viena, a fost mult mai greu. Condiții foarte aspre, vremea m-a dat peste cap. Am vrut să abandonez chiar dacă îmi tot spuneam și mă gândeam că nu se poate să fac asta și să ratez Mondialul. Călin, soțul meu, a fost pe traseu și m-a încurajat, mi-a spus să trag de mine și să termin cursa. «Du-te Lili, du-te Lili!», îmi tot striga și, astfel, după kilometrul 30 mi-am mai revenit. Motivația dată de pe margine a contat foarte mult! Eram pe locul 13 acolo și până la urmă am terminat pe 10”, a povestit pentru 4run.ro, atleta cu rădăcini ucrainene.

Vezi cum a fost cursa de la Viena din 2016, aici.

4run.ro vă ține la curent cu evoluția românilor la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra cu ajutorul GoldNutrition, un brand portughez care produce suplimente pentru sportivi, produse de nutriție certificate de analiza microbiologică și de laboratore anti-doping recunoscute. Împreună cu GoldNutrition România vom efectua două trageri la sorți în care vom acorda cititorilor 4run.ro ”kit-uri de cursă” de la GoldNutrition.

Familia Dragomir, Liliana și CălinLa Londra, Liliana Dragomir se duce pentru un nou PB și ne-a asigurat că se va lupta ca dorința ei să devină realitate. ”Sunt foarte bine, sănătoasă. Este prima mea competiție de acest nivel și sunt entuziasmată și plină de dorință să alerg. Vreau record personal. Chiar și cu o secundă mai bine! Nu o să mă duc cu plutonul, o să stau pe ritmul meu și pe parcurs vom vedea ce se întâmplă. Vine și Călin (n.n. – Călin Dragomir, soțul ei) să mă susțină pe traseu. Vreau ca această ediție de Mondial să fie doar începutul a ceva foarte frumos. Veți vedea la Londra o Lili bătăioasă, concentrată!”, ne-a transmis atleta.

Citește și povestea atletei născută într-un sat de ucraineni din Banat, aici!

”Sunt bine pregătită, antrenamentele ne-au ieșit așa cum ne-am dorit. Am fost atenți să rămân sănătoasă, să nu mă accidentez. Asta pentru că anul trecut am avut problema aceea la picior și a fost dificil. E greu să nu poți face antrenamente, să-ți dorești să ieși la alergat și să nu ai cum. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, antrenorilor – Cristian Dragomir, Marian și Iulia Enache, clubului, sponsorilor de la Compresport, Isostar și Adidas”, a conchis sportiva.