Lance Armstrong are voie să participe la competiții

Alt 4

Chiar dacă suspendarea pe viață pentru dopaj nu i-a fost ridicată în totalitate, fostul ciclist american Lance Armstrong va avea voie să ia startul la anumite concursuri.

”Poate concura în orice eveniment național sau regional care însă nu îl califică pentru campionate sau concursuri internaționale”, a sunat mesajul agenției anti-doping americane care a specificat că suspendarea pe viață din ciclism rămâne valabilă. La prima vedera, Armstrong, care va împlini 45 de ani pe 18 septembrie, pare că nu mai este interesat: ”Mai fac activități fizice doar pentru sănătate”, a spus fostul ciclist pentru USA Today, care a anunțat că va organiza evenimente de anduranță, WEDU, la care însă va lua și startul. ”Încă nu știu exact în ce competiții am voie, dar bănuiesc că pot în cele mai multe dintre ele”, a adăugat americanul care, după suspendare, a putut participa doar în curse mai mici, la nivel local.

Armstrong a terminat pe locul 12 primul ”ultra” montan. Detalii, aici.

Lance Armstrong a negat faptul că s-ar fi dopat până în 2013 când a recunoscut toate acuzațiile aduse. A fost deposedat de toate cele 7 Tururi ale Franței pe care le câștigase între 1999 și 2005. A fost dat în judecată de majoritatea sponsorilor cu care conlucrase, cu mulți dintrei ei ajungând la înțelegeri care l-au costat milioane de dolari.

Armstrong a fost pacer pentru un prieten la Western States 100. Detalii, aici.