Campionatul Mondial de Semimaraton, Cardiff

La Mondialele de Semi, Todoran, cea mai bine clasată

Paula Todoran a terminat Campionatul Mondial de Semimaraton de la Cardiff, Marea Britanie, competiție cu premii totale în valoarea de 245.000 de dolari, pe poziția 35, cealaltă româncă din concurs, Andreea Pîșcu, sosind pe locul 66. Nicolae Soare a terminat cursa al 48-lea, iar basarabenul care aleargă pentru Irlanda, Sergiu Ciobanu, al 50-lea.

soare-sergiuLa Campionatul Mondial de Semimaraton de la Cardiff, Marea Britanie, au luat parte 4 români, unul din ei, Sergiu Ciobanu, un basarabean care aleargă pentru Irlanda. Paula Todaran s-a clasat cel mai bine, terminând cursa pe poziția 35, cu timpul de 1 oră, 13 minute și 27 de secunde. Cealaltă fată prezentă la start, Andreea-Alina Pîșcu, a sosit la final pe locul 66, după 1 oră, 17 minute și 7 secunde (PB). Nicolae Soare, care se pregătește pentru maratonul de la Hamburg (17 aprilie), acolo unde încearcă să facă baremul pentru Rio, a terminat pe locul 48, în 66 de minute și 18 secunde, pe 50, la 12 secunde în spate, sosind și Sergiu Ciobanu, maratonist care este în lotul Irlandei pentru Rio. ”O cursă bună pentru ce va urma. Până la kilometrul 17 totul a decurs conform planului, o medie de 3:03 minute pe kilometru, apoi pe ultimii 4 kilometri s-a stricat vremea și împreună cu ea și timpul meu. Sunt mulțumit, am reușit să mă clasific pe un loc 12 european și 48 mondial”, a precizat Soare.

todoran-piscu-soare-dita-alexeKamworor și-a păstrat titlul

Kenyanul Geoffrey Kamworor și-a păstrat titlul de campion mondial după ce a făcut o cursă impresionantă. Africanul a fost călcat în picioare la start, din cauza aglomerației, s-a julit, dar a reușit să revină în față și mai apoi să câștige destul de autoritar, în 59.10. Englezul Mo Farah a trecut linia de finiș pe 3, în 59.59, după un sprint năucitor, umăr la umăr cu etiopianul Abayneh Ayele. Pe doi a venit tot un kenyan, Bedan Muchiri, 59.36. La fete, podiumul a fost 100% kenyan: Peres Jechirchir, 67.31; Cynthia Limo, 67.34; Mary Ngugi, 67.54. Clasamentul pe echipe, masculin: Kenya, Etiopia, Eritreea. Clasamentul pe echipe, feminin: Kenya, Etiopia, Japonia. (foto: © Getty Images for IAAF & Nicolae Soare)

VIDEO

GALERIE FOTO