Ana Rodean

La Maratonul București, aceiași câștigători

4shop.ro

Și în 2017, Maratonul București a fost câștigat tot de Sorin Mîneran și de Ana Rodean, ca și anul trecut. Atletul din Arad, depistat pozitiv în 2016 cu higenamină, a putut concura pentru că a făcut apel deciziei de suspendare pe care o primise.

Sorin Mîneran a fost depistat pozitiv în 2016, la finalul Maratonului București, cu higenamină, un Beta 2 Agonist, substanță interzisă, și a fost suspendat provizoriu până la o decizie finală. Atletul, la a doua abatere, a făcut apel, în această perioadă putând alerga în competiții oficiale. ”Dacă decizia va rămâne și sportivul va fi suspendat și după apel, atunci toate rezultatele îi vor fi «șterse», inclusiv acesta din 2017”, ne-a spus Valentina Alexandrescu, directoarea Agenției Naționale Anti-Doping. Sorin Mîneran a terminat cursa în 2.31.58, fiind urmat de George Surlea (2.34.18), Nicolae Bălan (2.34.28) și Daniel Lupulescu (2.35.20). Ana Rodean, atletă ca a reprezentat România la proba de 20 km marș, la Jocurile Olimpice de la Rio, a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană națională, după ce a trecut linia de finiș în 2.57.42. Pe doi a sosit Claudia Dinu, antrenată de Ioan Moisa (3.02.07), iar pe trei, Laura Popescu (3.08.40). Din nou la startul unui maraton, multiplul campion de triatlon și duatlon, Ciprian Bălănescu a terminat în 2.40.15 (locul 6), un timp puțin mai slab decât la debut, în 2016 (2.39.42).

Detalii despre suspendarea lui Sorin Mîneran, aici.

Locul 6 la Europenele de Skyrunning, locul 7 la Naționalele de Maraton

Szabolcs-István György a avut un rezultat foarte bun acum o săptămână la Campionatul European de Skyrunning, terminând pe poziția a 6-a. Fostul orientarist s-a prezentat și la Maratonul București, o cursă de cu totul altă factură, pe asfalt terminând pe locul 7, după 2.40.23. ”M-am refăcut foarte repede după ce la Europenele de Skyrunning am tras la limitele corpului și m-am gândit să alerg un maraton de plat (am făcut unul și la 19 ani, 2.48). Am terminat cu 3.47 media, cursa am dus-o fără să dau de acel faimos zid, mai mult, în ultimii 2 kilometri am reușit să schimb ritmul și să termin în forță. A fost a 4-a cursă în 4 săptămâni”, a spus Sabi. În spatele lui György a terminat tot un orientarist, Tamas Bogya (2.41.33).Povestea alergătorului montan din Cluj, aici.

foto: Andra Panduru


Aproape 17.000 de alergători la Raiffeisen Bank Marathon București nr.10

Bucharest RUNNING CLUB anunță că aproape 17.000 de persoane (adulți și copii) au participat la cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care a avut loc sâmbătă și duminică 14-15 octombrie în Piața Constituției.

Învingătorul Maratonului de 42,195 km, a fost Duncan Cheruiyot din Kenya, cronometrat cu 2h 13min 13sec, înregistrând record de traseu la Maratonul București. Acesta a fost urmat de către conaționalul său Kipkemboi Hosea pe locul doi, cu 2h 14min 19sec, și  de Gezahegn Muleta Keneni din Etiopia pe locul trei cu  2h 15min 02sec. Proba feminină de Maraton a fost câștigată de etiopianca Armaz Gelana Erba, cu timpul 2h 42min 06sec. Pozițiile următoare au fost ocupate de către  conaționala sa Zeritu Begashaw Wakjira, cu 2h 42min 20sec și românca Ana Rveronica Rodean, cu 2h 57min 37sec.

La proba semimaraton Volkswagen, românul Emanuel Trandafir a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h 11min 49sec, și românca Ancuța Bobocel cu un timp de 1h 12min 29sec la feminin. Cursa Ștafetă Scholl a fost încheiată pe locul întâi de către echipa MTB.MD cu timpul 2h 21min 40sec.

La Cursa 10km Individual Vodafone, a fost învingător la categoria bărbați Alexandru Corneschi cu timpul  33min 03sec și de către llinca Maria Tempeanu, la categoria femei, înregistrând timpul 41min 24sec. Toți câștigătorii curselor competitive au fost felicitați pe scena din Piața Constituției pe baza unui clasament provizoriu care va fi validat și anunțat final la trei sâptămâni post eveniment, după soluționarea contestațiilor și a cazurilor de forță majora. Eventualele reclamaţii legate de clasament sau de participarea la eveniment s-au putut face în scris și depuse la cortul de premii amplasat in Piața Constituției  sau prin email, în maxim 48 de ore de la terminarea cursei.

Alături de alergătorii amatori şi profesioniști au luat startul la probele de maraton, semimaraton, ștafetă și cursa 10km individual, personalități ale vieții sociale și ale sportului românesc, alergând pentru una dintre cauzele RBBM: campionii olimpici Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Loredana Dinu, Alina Dumitru, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, realizatori TV-Mihai Rădulescu, Emma Zeicescu, Carmen Brumă, Geanina Corondan, Florentina Opriș, artiștii Chris Simion, Florin Groza,Doru Todoruț.

Cursa Copiilor UNIQA Asigurări, care a avut loc pe 14 octombrie s-a desfășurat diferențiat pe grupe de gen și vârstă. Cursele Copiilor se organizează în mod necompetitiv, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament. La RBBM 2017 s-a desfășurat și cea de-a cincea ediție a Cursei “Jogging în scutece”, susținută de SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari: 350 de părinți au alergat 900 m împingând căruciorul copilului, cu vârste cuprinse între 0-5 ani.

Federația Română de Atletism a organizat pe 15 octombrie, în cadrul RBBM Campionatul Național de Maraton , Seniori, Tineret și Juniori, masculin și feminin și Campionatul Național de Maraton pentru Veterani.

Ajuns la cea de-a opta ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 32 cauze partenere ale Maratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/BucharestMarathon, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, s-au aflat informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției.

Au fost oferite 150 de premii în bani şi sute de premii în produse, în valoare totală de 40.000 de euro . La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 40.000 de litri de apă Izvorul Minunilor, 5.000 de litri de băutura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Evenimentul a necesitat munca a peste 700 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 13 şi 15 octombrie, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma voluntarinsport.ro a Bucharest RUNNING CLUB, alături de arbitri şi antrenori ai Federaţiei Române de Atletism. Au contribuit de asemenea la organizare peste 300 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică:Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD.

Sponsori Maratonul București: Raiffeisen Bank-sponsor principal, Volkswagen-sponsor gold și masină oficială, adidas – sponsor tehnic, Scholl- sponsor Ștafetă, Vodafone România-Sponsor Cursa 10km și partener comunicații, Ciuc Radler-Sponsor Cursa Populară, UNIQA Asigurări-sponsor Cursa Copiilor, Mega Image- Refreshment Point Sponsor, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial, Izvorul Minunilor – apa oficială, Isostar – energizantul oficial, Persil, City Grill, Trattoria Buongiorno, World Class, Global Relocation Services, Magneziu + B Complex, Accenture, Mylan, Forumul Național de Prevenție, Alpro, Novo Nordisk, Alpro, Regina Maria. Parteneri media: TV City,  Europa fm,TVR, National TV, N24 PLus, Cartoon Network, Boomerang, Itsy Bitsy, Men’s Health, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Femeia de azi, Sanatatea de Azi, News.ro, In Your Pocket, Media TRUST, Adevărul, Click TV, Click pentru Femei, Click Sănătate, OK Magazine, Romania-Insider.com, 4run.ro. Parteneri: Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român,ISMB, AIMS, Casa de Avocatură Jinaru, Mihai și Noțingher, Namirial Group, SMURD,Waze.

ONG-uri asociate și recomandate Raiffeisen Bank Maratonul București: Pădurea Copiilor,Organizatia Umanitara Concordia, Hope&Homes for Children Romania, Hospice Casa Speranței,Asociatia Touched Romania, Asociația Little People, United Way, Asociatia Help Autism, Salvați Copiii, Crucea Roșie Sector 1, Ajungem Mari, Special Olympics Romania ,Fundația Renașterea, Asociația Aura Ion, Fundația Inocenți, Pachamama, Let’s Do it, Romania, Plantăm Fapte Bune in Romania, Asociația Câștigă Viață, Asociația The Social Incubator,Asociația Casa Ioana,Mercy Charity Boutique, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, ATCA, Motivation România, SAMAS, Teach for Romania,Deutsche Schule Bukarest, Fundația pentru Copii Ronald McDonald, Asociația Viața Mea MMA, Fundatia Olimpică Română, Light Into Europe, Alerg pentru Robert Cadar.