Semi Iași 2017

La Iași se aleargă ”semi” pentru copiii inteligenţi din familii defavorizate

Evenimentul Semimaratonul din Iaşi a ajuns la cea de-a treia ediţie, iar anul acesta se desfăşoară pe 23 aprilie, când sunt aşteptate mii de persoane să iasă la mişcare pentru două cauze nobile, anunță organizatorii.

Organizat de Cluburile Rotary în parteneriat cu Primăria Iași și Inspectoratul Școlar Jduețean, Semimaratonul din Iaşi a oferit în cadrul ediţiei din 2016 peste 10 burse în valoare de 8000 euro pentru copiii inteligenţi din mediul rural prin Asociaţia ProRuralis, dar şi 4000 de euro către proiectul “Căsuţa cu cireşe” prin Asociaţia Salvaţi Copiii, care-şi propune să ajute copiii defavorizaţi din cartierul Dacia, Iaşi.

Despre noul eveniment, Alexandru Condurache, past president Rotary Club Copou, declară: “Un copil învaţă să alerge în primii ani de viaţă. Cu fiecare an pierdut, el va deveni un alergător mai puţin antrenat. Cred că la fel stau lucrurile şi în ce priveşte educaţia. Fiecare vârstă are învăţătura ei. Mai târziu, costurile vor fi mai mari şi garanţia reuşitei mult mai mică. Rotary şi Semimaraton Iaşi susţin în egală măsură, prin invitaţia la mişcare, accesul la educaţie şi excelenţă în universul şcolii”. Înfiinţat în 2010, Rotary Club Iaşi Copou are ca misiune principală susţinerea proiectelor de valoare în comunitatea ieşeană, care investesc în creşterea calităţii în educaţie şi care promovează excelenţa şcolară. Împărţit în diferite tipuri de traseu, Semimaratonul  se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cel mai mic participant poate să aibă 6 ani, copiii având acces gratuit, iar taxele pentru adulţi pornesc de la 30 de lei până la 90, în funcţie de perioada de înscriere. (poze: Facebook Semimaraton Iași)

Mai multe detalii despre înscriere, cauze nobile, taxe şi trasee aici: semimaratoniasi.ro

Link video prezentare Semimaraton Iaşi: facebook.com/semimaratoniasi/videos/174034