Silviu Bălan și echipa sa, alături de Primăria Municipiului Săcele, te invită pe 5 noiembrie 2016 să alergi pe Vertical Race Bunloc, Săcele, Județul Brașov.

qr-code-bunloc-silviu-balanBunloc este o zonă turistică pentru săceleni și brașoveni din cele mai vechi timpuri. Aici, pe când iernile erau ierni, exista o tradiție foarte puternică în schiul alpin. În ultimii ani zona a devenit foarte populară pentru amatorii de parapantă, mountain bike, schi de tură dar și pentru pasionații de alergare montană. Vertical Race este un concurs în care se aleargă doar la deal, la urcare, unde câștigă cel care urcă cel mai repede traseul cursei, în cazul nostru, Bunloc-ul. Organizatorii speră că vor atrage cât mai mulți alergători, dornici să se dueleze cu trasu dar și spectatori care să realizeze o atmosferă de zile mari și toate astea într-un peisaj de vis, cu vedere directă a orașului Brașov de la înălțime și a masivelor, Piatra Mare, Bucegi și Postăvaru.

Bunloc Vertical Race se adresează persoanelor active care iubesc muntele și mișcarea. Sunt așteptați la start, atât sportivi de talie națională, care să tragă până la ultimul strop de energie pentru cucerirea titlului dar și pentru cei care vor să realizeze o tură rapidă de weekend, nu foarte lungă, cu multe peisaje frumoase și să bea o bere la Cabana Sava după aceea. Prin această competiție se dorește promovarea alergării montane și mersul pe munte ca un mijloc de petrecere a timpului liber, care conduce la un mod sănătos de viață. De asemenea se dorește promovarea obiectivelor turistice din cadrul Municipiului Săcele, această competiție fiind un proiect pilot. (foto: silviubalan.ro)

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială.

Traseu de 3 km și peste 500 de metri diferență pozitivă de nivel

Traseul pornește de la stația inferioară a telescaunului Bunloc pe un drum forestier, care trece prin pașunile de deasupra caselor, apoi intră în pădurea de foioase, preț de 0,7 km și cam 150 de metri diferență de nivel. După aceea se intră pe poteca turistică marcată cu triunghi albastru, până se iese în pârtia de la Bunloc în dreptul ruinelor fostei cabane. După aceea se urmează doar pârtia de schi, se trece prin Cabana Sava, unde va fi un punct de hidratare și se continua până deasupra stației superioare a telescaunului, unde va fi amenajat punctul de sosire.