Alba Iulia City Race a ajuns la ediția a treia, anul acesta trei curse fiind organizate în cadrul evenimentului care are loc în cetatea Alba Carolina (”semi”, cros și cursă populară). Semimaratonul a fost dominat de atleți kenyeni, primii români fiind Nicolae Soare (III) și Adela Bălțoi (II).

Printre numeroșii români care s-au prezentat la startul Alba Iulia City Race au fost și câțiva kenyenii și kenyence, atleți care au alergat semimaratonul și care s-au clasat în partea de sus a clasamentului. La băieți, top 5 a fost alcătuit din: Joel Maina, Wyclifee Kipkorir, Nicolae Soare, Dumitru Marius și Gyorgy Szabolcs. La fete, primele cinci au sosit în ordinea: Ruth Chemisto, Adela Bălțoi, Denisa Dragomir, Pamela Kipchoge și Mihaela Botezan. La cros, s-a sosit în ordinea Gabriela Doroftei, Ana Rodean și Iulia Zudor, la fete, iar la băieți, Dorin Rusu, Nicolae Coman și Peter Herman.În cadrul Alba Iulia City Race s-au alergat 4 curse, semimaraton, cros, cursa populară și Kids Race, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina.

  • Semimaratonul Banca Transilvania, 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, a fost singura cursă care a ajuns până pe Vârful Mamut.
  • Crosul Star Transmission, 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, primii 5 kilometri și revenirea spre ”start”, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetății, au fost comune cu cele de la semimaraton.
  • Cursa Populară Selgros, un traseul unic și spectaculos de 2.7 kilometri și aproape 45 de metri diferență pozitivă de nivel, s-a desfășurat în totalitate în limitele Cetății Alba Carolina.
  • Kids Race.

Bugetul total de premiere al Alba Iulia City Race a fost de 20.000 de lei, recompensându-se, în bani, alergătorii de la Semimaraton Banca Transilvania și Cros Star Transmission, atât la general, masculin și feminin, cât și la categoriile de vârstă. Pentru accesarea premiilor de la ”Open General” a fost nevoie de îndeplinirea anumitor baremuri de timp, pentru semimaraton, sub 1.25.00 la masculin și sub 1.45.00 la feminin, iar pentru crosul de 10 km, sub 36 de minute la masculin și sub 45 de minute la feminin. Bonus-urile de 500 de lei, pentru un nou record al traseului, sub 1.14.34 la masculin (Vitalie Gheorghiță, în 2015) și sub 1.29.57 la feminin (Mădălina Florea, în 2014), nu s-au acordat, timpii câștigătorilor din acest an fiind mai slabi. (foto: albaiuliacityrace.ro)