Anti-doping
Anti-doping

Joi, cutremur în atletism! Un nou raport WADA!

4shop.ro

Se anunță o nouă lovitură pentru IAAF, joi, 14 ianuarie, când comisia independentă WADA a anunțat că va face publică a doua parte a raportului despre dopajul generalizat și despre corupția care a acaparat ca o caracatiță atletismul mondial.

Dick Pound
Dick Pound

Din câte se pare Dick Pound, președintele comisiei, va face referiri la seria de dezvăluiri făcute de canalul de televiziune german ARD și de ziarul britanic Sunday Time care au susținut că IAAF a ținut ascunse rezultatele a peste 12.000 de teste sanguine făcute la aproape 5.000 de sportivi între anii 2001 și 2012. Mai mult, raportul va cuprinde și date despre neregulile făcute la nivel înalt, în cadrul IAAF, care pot fi chiar de natură penală. ”Scandalul de la IAAF este mai rău decât cel de la FIFA. Conducerea atletismului nu s-a oprit numai la nereguli financiare ca cei de la fotbal. În atletism, pe lângă bani au fost luate decizii care au afectat direct rezultatul sportiv și asta este ceva serios. Integritatea competiție este în joc. IAAF este o organizație a secolului 21 condusă ca în secolul 19”, a spus Dick Pound. ”Coe și Bubka erau acolo”, a conchis șeful comisiei independente făcând referire la faptul că cei doi foști mari sportivi au fost vice-președinți ai IAAF pe când aveau loc toate neregulile din cadrul organizației.

S-au redistribuit competițiile din Rusia

IAAF a desemnat orașul polonez Bydgoszcz drept gazdă a Campionatelor Mondiale de juniori din vara acestui an (19-24 august), prevăzute inițial în Rusia (Kazan), țară care a fost suspendată din toate competițiile internaționale din cauza imensului scandal de dopaj și care nu mai are drept de a organiza competiții la nivel internațional. Totodată, Cupa Mondială de marș, care trebuia să se desfășoare la Saransk, va avea loc la Roma, Italia (7-8 mai). Atlfel, Comisia de Etică a IAAF a suspendat pe viață foști responsabili ai atletismului mondial: fiul fostul președinte, Lamine Diack, consultantul IAAF Papa Massata Diack; fostul președinte al Federației Ruse și trezorier IAAF, Valentin Balahnicev; și fostul antrenor de marș al Rusiei, Alexei Melnikov.