Ionuț Zincă, orientare pe schiuri
Ionuț Zincă, orientare pe schiuri

Ionuț Zincă s-a orientat pe schiuri la Baia Mare

Ionuț Zincă, cel mai bun practicant de orientare în alergare, cel mai bun alergător montan al României, a participat și la Campionatul Național de Orientare pe Schiuri de la Baia Mare, cel mai bun loc al prahoveanului fiind poziția a doua la proba de ștafetă.

Zincă, ocupant al locului cinci la Campionatul Mondial de Orientare (2011, sprint), a participat la toate probele cu toate că nu este tocmai un as cu schiurile în picioare. A început pe schiuri, le-a dat jos și cu ele în brațe a alergat peste zăpada înghețată, le-a mai pus în picioare când suprafața îi permitea sau la finalul cursei. Și, în stilul ăsta, Zincă (care are cea mai bună clasare la Europenele de Orientare o poziție 9, la lungă distanță, în 2014) a terminat, pe schiuri, pe poziția a doua la ștafetă, pe locul 5 la sprint, pe 10 la medie distanță și pe 13 la lungă distanță. ”N-ai ce să le faci la oamenii aștia pe schiuri. Când trec pe lângă mine, mai ales în coborâre, mă învârtesc în loc. Și, în plus, nici nu am schiat anul ăsta, nici nu vreau să risc să mă accidentez. Așa că mai bine alerg cu schiurile în cârcă. M-am distrat. A fost bine!”, ne-a spus râzând Zincă, multiplu campion național la orientare în alergare.

Zincă, o-schi
Zincă, o-schi

La concursul de la Baia Mare a luat parte și Zoltan Szep, participant la Europenele de O-Schi, care a schiat într-o mână, după ce s-a accidentat în concursul din Elveția. Szep va fi prezent și la Campionatele Mondiale de O-Schi (9-15 februarie, Hamar/Loten, Norvegia), alături de Klaus Csucs, Istvan Sebestyen și Fey Zsuzsa. În aceeși perioadă, în același loc, va avea loc și Campionatul European de O-Schi, Tineret, la care România va avea șase sportivi, trei băieți și trei fete.