Marius Ionescu și Andrei Ștefana // foto: acasenii.ro
Marius Ionescu și Andrei Ștefana // foto: acasenii.ro

Ionescu? Ștefana? Bobocel? Cine câștigă CN Cros?

4shop.ro

Sâmbătă, de la 10.00, la Craiova (Hipodrom), va avea loc Campionatul Național de Cros, cu Marius Ionescu, Andrei Ștefana, Ancuța Bobocel și mulți alții la start. Dacă la fete, atleta antrenată de Marin Istrate nu pare să aibă adversar pentru primul loc, la băieți, Marius Ionescu versus Andrei Ștefana pare să fie lupta pentru prima poziție.

Ancuța Bobocel, alături de antrenorul Marin Istrate
Ancuța Bobocel, alături de antrenorul Marin Istrate

”Păi da, eu termin primul și la băieți și la fete”, a glumit Marius Ionescu. ”O să vedem ce o să iasă”, a adăugat Piciu, care acum șase zile a terminat după 65 de minute și 29 de secunde semimaratonul de la Birmingham. Marius, deja în Craiova, acasă, a precizat că nu o să fie prea mult nămol: ”Aici e soare. Dacă nu mai plouă la noapte, apa o să se mai tragă. Nu e rău deloc”. ”Am fost la Piatra Arsă până acum. Normal că o să fie lume care să-mi facă față la cros. (râde) Piciu e favorit. O să alergăm ca și caii, că doar suntem pe hipodrom”, ne-a spus și Andrei Ștefana care anul trecut, la Băile Felix, a terminat cursa de 10 kilometri pe locul 2, în spatele lui Nicolae Soare. Sportivul antrenat de Cristina Alexe nu va fi în Bănie pentru că va participa duminică la Maratonul de la Frankfurt, unde încearcă să realizeze baremul pentru JO de la Rio (2.17.00).

Ancuța Bobocel va fi și ea prezentă la CN de Cros și, chiar dacă nu crede că trebuie să fie considerată câștigătoare doar pentru că apare la start, spune că obiectivul ei este să ajungă la Europenele de Cross-Country din 13 decembrie, din Hyeres (Franța ). ”Am fost în cantonament 20 de zile la Băile Felix. M-am antrenat bine, acum să vedem ce o să iasă. Sunt 8 kilometri. Obiectivul? Balcanicele și Campionatele Europene de Cros! Eu sunt bine, din ce în ce mai bine cu pregătirea, am avut și fata cu mine, i-a mai dat un dinte. Sper să avem parte de soare, chiar dacă pe jos o să fie mocirlă și noroi”, ne-a declarat sportiva din Drobeta-Turnu Severin. foto sus: acasenii.ro

Clasament 2014, CN Cros

Fete, 8 km

  1. Elena Moagă
  2. Daniela Constantinescu
  3. Mihaela Prunduș
  4. Ionela Dincă
  5. Anamaria Sima

Băieți, 10 km

  1. Nicolae Soare
  2. Andrei Ștefana
  3. Alex Corneschi
  4. Ciprian Suhanea
  5. Marius Bușcă

Duminică, la Podgorica, Balcaniada de maraton

Paula Todoran
Paula Todoran

În aceeași zi în care Nicolae Soare fuge la maratonul de la Frankfurt (Germania), la Podgorica, în Muntenegru, campionii României la maraton, Paula Todoran și Sorin Mîneran, la numai trei săptămâni de la cursa de la București, aleargă maratonul balcanic. ”Mi-am mai revenit după campionatul național și sunt gata să iau startul la o altă cursă. Desigur că nu voi avea așteptări prea mai de la mine ținând cont de timpul foarte scurt între o competiție și alta, dar voi încerca să termin cu bine și să mă întorc acasă cu o medalie”, ne-a spus atelta din Zalău, care va fi însoțită de antrenorul ei, Mirel Seișan. ”Recuperarea a mers binișor. O să încerc să fug la un loc bun dar să văd cum mă simt în cursă”, a adăugat Mîneran.