Ion Țiriac critică proiectul “România în mișcare”, inițiat de ministrul Sportului, Marius Dunca, și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari, după ce MTS a dat doar 9 milioane de lei.

”Bugetul proiectului “România în mișcare” e o rușine! Dublez eu imediat suma asta. Hai să facem ceva, ceva ca “un leu pentru Ateneu”… nu știu, acum 15 ani am strâns 1,2 milioane de euro pentru copii orfani … oare acum nu putem strânge și noi 10-20-30 de milioane de euro pentru sport? Putem să mergem la Guvern și stăm acolo și cerem să dubleze cifra asta. Domnule ministru, credeți-mă, anul viitor la sport nu vă dă nici 0,5% din PIB”, a spus afaceristul Ion Țiriac, conform agerpres.ro. “Proiectul își propune să atragă la aceste competiții undeva între 1.500 și 2.000 de elevi pe județ. Dar un județ are în jur de 2,3 milioane de oameni, asta înseamnă undeva la 20.000 de tineri. Păi este foarte puțin când România are în jur de 5 milioane de tineri. Eu am un mare respect față de ministrul Marius Dunca, dar nu îmi e mie rușine, ca român, să am o asemenea cifră acolo, acel număr de tineri pe județ? Asta în condițiile în care în România avem sute de mii, milioane de copii care în primul rând nu știu să meargă”, a adăugat Ion Țiriac.

Programul “România în mișcare” este alcătuit din trei componente: sprijin pentru sportul organizat la nivel județean (asociații județene) prin finanțări de proiecte; organizarea de competiții sportive școlare destinate elevilor din clasele III-VI, care nu sunt legitimați la cluburi; acțiuni de promovare a sportului și mișcării tip “Săptămâna europeană a sportului” de două ori pe an (în lunile februarie și iunie). MTS speră să atragă la competițiile școlare o participare de aproximativ 1.500-2.000 de elevi în fiecare județ. Bugetul programului “România în mișcare” este de 9 milioane de lei și va fi distribuit după cum urmează: 4,5 milioane de lei — concursuri de proiecte, 3 milioane de lei — competiții școlare, 1,5 milioane de lei — săptămânile sportului. (foto: tennisworldusa.org)