Ingrid Mutter, spre Custura
Ingrid Mutter

Ingrid și Pălici, pe primul loc la Retezat SkyRace

Pe o vreme câinoasă, mai ales pe creastă, pe vârful Custura, Ingrid Mutter și Viorel Pălici au fost de neoprit la Retezat SkyRace câștigând cursa care s-a desfășurat pe traseul de 28 de kilometri și 2.300 de metri diferență pozitivă de nivel.

Ingrid Mutter are 43 de kilograme! Puțin mai mult decât un fulg, nu? Un fulg care însă nu s-a lăsat suflat de vijelia care a așteptat concurenții de la Retezat SkyRace Intersport pe creastă, pe vârful Custura, și care a alergat, chiar și în aceste condiții, cu 24 de minute mai repede decât în 2016. ”Nu știu cum nu reușește vântul să mă ia, dar m-a dezechilibrat de câteva ori. Urcarea pe Custura a fost cea mai grea porțiune, din cauza vântului puternic și a ploii înghețate sau a grindinei, ce o fi fost, care ne lovea cu putere. Am încercat să nu mai plec în acest an așa tare, am ținut un ritm constant, fără ruperi, am alergat ”cu cap” și, cât de cât, mi-a ieșit. Și, normal, sunt și mai bine pregătită decât anul trecut”, ne-a spus Ingrid care este la a doua ediție de Retezat SkyRace consecutivă la care termină pe prima poziție (în acest an, în 3.50.15, la mai puțin de 2 minute de recordul cursei deținut de Denisa Dragomir – 3.48.30, în 2014). ”Nu urc cu bețe pentru că nu știu să le folosesc corect și, în plus, nu am o pereche de bețe ușoare”, ne-a răspuns clujeanca, sportiva care urmează să aibă următoarea cursă pe 9 iulie, Pizzo Stella SkyRace, și apoi, alături de Szabolcs György, va participa la RedBull K3, o competiție în care se urcă 3 kilometri verticali, până pe la 3.500 m, într-o distanță de aproape 10 km. Ingrid a fost urmată în clasament de Crina Buzgan (4.16.04) și de Viorica Mălai (4.27.31).

Povestea lui Szabolcs György, aici!

La băieți, s-a dus o luptă în trei, Viorel Pălici, Szabolcs György și Andrei Preda, primii doi ajungând în același timp pe ”Custura”. De acolo, pe parcurs, alergătorul din Azuga a trecut pe doi, a fost însă din nou depășit de Szabi, în timp ce Pălici mărea avansul. S-a terminat în ordinea Viorel Pălici (3.09.37, la mai puțin de 6 minute de recordul cursei deținut de Ionuț Zincă – 3.03.51, în 2015), Szabolcs György (3.12.15) și Andrei Preda (3.12.31).

Rezultate complete, aici: goo.gl/NBfycQ

Primii trei concurenți de la traseul Buta au fost Leonard Mitrică (2.19.44), Constantin Busuioc (2.27.45) și Ion Neagoe (2.28.23), la masculin, fetele ajungând în ordinea Ilinca Tempeanu (3.13.01), Elena Socolescu (3.34.23) și Maria Herman (3.35.23). La ”Valea Mării”, a câștigat, cu 30.49, Alexandru Hriscu, iar la fete, prima a sosit Elena Moagă (39.23). (foto: fisheye.ro)

Denisa Dragomir, locul 2 la Livigno Skymarathon

Una din cele mai bune alergătoare montane din România, Denisa Dragomir, a avut o prestație extraordinară la Livigno Skymarathon, etapă Skyrunning World Series, terminând cursa de 34 de kilometri și 2.900 m diferență pozitivă de nivel, pe poziția a doua, după 4.43.21. ”A fost una din cele mai grele curse la care am participat, sunt fericită că am reușit să obțin primul meu podium într-o etapă de cupă mondială”, a precizat Denisa pe pagina oficială de Facebook.  (foto: Ian Corless)