Ingrid Mutter

Ingrid Mutter, campioană europeană de skyrunning

Ingrid Mutter a câștigat titlul european la skyrunning după ce a terminat pe primul loc cursa Gorbeia Suzien Ternua în 3.37.47. În același timp, Denisa Dragomir a câștigat primul ultramaraton montan la care a participat.

Ingrid Mutter a devenit campioană europeană de skyrunning (”proba” Sky) după ce a câștigat cursa Gorbeia Suzien Ternua în 3.37.47, o competiție desfășurată în Țara Bascilor pe un traseu de 31 de kilometri și 2.400 de metri diferență pozitivă de nivel. Mutter a ajuns la final în fața franțuzoaicei Celia Chiron (3.38.44) și a ibericei Sheila Aviles Castano (3.39.01). La cursa din nordul Spaniei a participat și Szabolcs-István György, clujeanul terminând pe poziția a șasea (3.10.06), la 8 minute în spatele lui Aritz Egea Caceres, spaniolul de pe primul loc. ”Cursa a avut multe fluctuații, mișcându-mă între locurile 2-6, ajungând al 2-lea pe vârf la kilometrul 13,6, la 50 s de primul. Am alergat 90% din urcări și cred că m-am mișcat cel mai bine dacă luăm doar urcările în considerare. Cunoașterea acestui traseu a contat mai mult decât credeam pentru că am simțit tare diferența dintre zonele în care am fost în recunoaștere și cele necunoscute. Mă bucură faptul că pe urcări am fost ceva mai bun decât restul și este un mod bun de a termina sezonul în top 6, ceea ce îmi doresc la cursele de acest gen”, a spus Sabi.

Ingrid are un final de sezon foarte bun, la sfârșitul lunii septembrie studenta la medicină terminând și SkyRhune (21 km și 1.700 diferență pozitivă de nivel) cu record al traseului, ajungând la finiș după 2 ore, 19 minute și 52 de secunde.Denisa Dragomir, prima la primul ultramaraton montan

Denisa Dragomir, medaliata cu bronz la Campionatul Mondial de Alergare Montană Lungă Distanță, a participat la un ultramaraton, prima ei cursă de acest fel, în Italia, la Tartufo Ultra Trail (68 km și +3.500m), ajungând pe primul loc la finiș după 7 ore, 50 de minute și 28 de secunde. ”Am reușit să conduc cursa pe tot parcursul ei, cu gândul să obțin un avantaj cât mai mare în primiii 50 de kilometri pentru a elimina eventualele surprize neplăcute în ultima parte”, a spus pe pagina sa de Facebook, Denisa, atleta din Pitești ajungând la 5 victorii din 5 curse care punctează în circuitul italian de skyrunning.

Viorel Pălici, fără adversar în Italia

Viorel Pălici a alergat și el Tartufo Ultra Trail ajungând fără probleme la final pe prima poziție, după 6 ore, 44 de minute și 17 secunde, atât el cât și Denisa Dragomir fiind desemnați, la finalul ultramaratonului, cei mai buni alergători ai circuitului italian de skyrunning. Poziția a treia, la masculin, a ocupat-o Andrei Duiculeasa, ajuns la final după 7 ore, 43 de minute și 46 de secunde. (foto: Ingrid Mutter, Denisa Dragomir)