Campionul european de gimnastică, Nikolai Kuksenkov, s-a retras de la Campionatele Naționale ale Rusiei după ce a fost anunțat că a fost depistat pozitiv cu Meldonium.

Nikolai Kuksenkov câștigase în prima zi a Campionatului Național de Gimnastică medalia de aur la individual compus, dar nu a mai continuat concursul și a doua zi retregându-se după ce a fost anunțat că a fost depistat pozitiv cu Meldonium. Kuksenkov a făcut parte din echipa de aur a Rusiei de la Campionatele Europene din 2014, iar la Universiada din 2013, câștigase titlul la individual compus, la cal cu mânere și împreună cu echipa. Antrenoarea gimnastului a declarat presei din Rusia că sportivul nu mai luase Meldonium din august 2015. ”Nimeni nu știe acum de cât timp e nevoie pentru ca această substanță să părăsească corpul”, a spus Valentina Rodionenko, agenției de știri TASS. Până în acest moment 25 de sportivi din Rusia au fost testați pozitiv cu Meldonium, printre ei super-starul Maria Șarapova, și atleții Andrey Minzhulin, Nedezdha Kotlyarova, Gulshat Fazletdinova și Olga Vovk.

Altfel, la maratonul Comrades (este de fapt un ultramaraton) din Africa de Sud, organizatorii au testat anti-doping primii clasați (în 2015), doi dintre ei, Joseph Mphuthi și Sandile Ngunuza, locurile 6, respectiv 9, fiind depistați pozitiv și suspendați pentru doi ani, acum. ”Nu vor mai participa la cursele noastre!”, au precizat oficialii sud-africani. (foto: roidvisor.com)