Atletele Grecu și Constantin, încă o medalie

4shop.ro

Maria Adela Constantin și Andreea Grecu au cucerit medaliile de bronz, ca parte a unei echipe internaționale, la Mondialele de bob și skeleton de la Koenigssee (Germania). Cele două sportive au făcut atletism.

Germanul Alexander Gassner a concurat în proba masculină de simplu la skeleton, Maria Constantin/Andreea Grecu la bob-2 feminin, Anna Fernstaedt (Germania) a evoluat în proba feminină de simplu la skeleton, iar germanii Richard Oelsner și Marc Rademacher în proba masculină de bob-2, această echipă internațională câștigând în premieră o medalie la Mondialele de bob și skeleton.

Citește și ”Atleta Andreea Grecu, ”bronz” la Mondialele de Bob!

Primele două locuri ale podiumului au revenit Germaniei. Medaliații cu aur au fost Axel Jungk, Mariama Jamanka/Franziska Bertels, Jacqueline Loelling, Johannes Lochner/Christian Rasp, iar din echipa de ”argint” au făcut parte Christopher Grotheer, Stephanie Schneider/Lisa Marie Buckwitz, Tina Hermann, Nico Walther/Philipp Wobeto.

Citește și ”Două atlete, pe 3 la o etapă de cupă Europeană la bob

O altă echipă internațională cu români în componență s-a clasat pe locul 12. Echipa i-a cuprins pe Dorin Velicu, bobul american Brittany Reinbolt/Briauna Jones, Maria Marinela Mazilu și Dorin Alexandru Grigore/Florin Cezar Crăciun. La Mondiale, Maria Adela Constantin și Andreea Grecu au mai reușit un rezultat notabil, locul 11 în proba feminină de bob-2, a mai anunțat agerpres.ro.

Citește și ”Pe urmele Andreei Grecu! Sprinterii americani, la bob!

Maria Adela Constantin a fost diagnosticată cu lordoză (n.r. – curbură cu convexitatea anterioară a coloanei vertebrale în regiunea lombară) și a ales să meargă la înot pentru a rezolva problema, precizează femeia.ro într-o poveste despre sportiva bucureșteană. A urmat 5 ani în bazin, atletism și apoi bob. ”Trebuie să faci forță ca un halterofil, să alergi ca un sprinter, și să știi să coordonezi bobul ca să-l duci jos”, a declarat pentru site-ul citat Maria. ”Prinzi 130-140 km/oră pe pârtie. Bobul de doi e cel mai dificil de condus, e ușor și nu are presiune. Iar când faci manevra, poate te ascultă sau poate nu. Bobul de patru e mai greu, merge unde vrei tu. Dar, dacă ai greșit, bobul nu te iartă. Iar când se răstoarnă balena de 630 de kilograme, păi se răstoarnă!”, adaugă ea.