Haile Gebrselassie

Haile vrea să fie șeful federației Etiopiene

Legenda Haile Gebrselassie va candida la alegerile din cadrul Federației Etiopiene de Atletism, pentru a deveni președintele forului din țara africană.

Dublu medaliat olimpic cu aur la 10.000 de metri, de 4 ori medaliat cu aur la Campionatele Mondiale la aceeași probă, 4 medalii cu aur la Campionatele Mondiale de Sală, Haile Gebrselassie se îndreaptă acum spre pe un nou drum în altetism, vrea să fie președintele Federației Etiopiene. ”Atletismul mi-a schimbat viața”, a declarat fostul deținător al recordului mondial la maraton pe pagina oficială a firmei care îl manageriază, Global Sports Communication (olandezii sunt și agenții lui Marius Ionescu). Haile a concurat pentru 23 de ani, a început atletismul în 1992, în cariera sa adunând 27 de recorduri mondiale și 61 de recorduri ale Etiopiei. Mai mult, fostul atlet este și un ”businessman” de succes, are afaceri în imobiliare, deține 4 hoteluri, o plantație de cafea și este distribuitorul Hyundai în Etiopia. (foto: Global Sports Communication)

Sfaturile lui Haile Gebrselassie pentru alergători, aici.

Familia lui Abebe Bikila a pierdut procesul cu Vibram

Bikila EvoFamilia legendarului maratonist etiopian Abebe Bikila, atletul care a câștigat martonul olimpic din 1960 alergând în picioarele goale, a pierdut procesul cu firma de încălțăminte Vibram, dosar în care cereau 15 milioane de dolari despăgubire. Mai exact, un judecător american a suspendat procesul precizând că reprezentanții africanilor au depus plângerea prea târziu, în 2015, Vibram folosindu-se de numele lui Bikila încă din 2011 (în fotografia din dreapta apare modelul Bikila Evo de la Vibram).