Asociația Carpaterra te cheamă pe 3 septembrie să descoperi povestea celui mai bătrân stejar din România. Gorun Trail, pentru că sămânța ”Bătrânului” care a prins rădăcini în jurul anului 1075 aparține speciei de stejar numită Gorun (Quercus petraea) şi pentru că îndemnul nostru este: GO RUN.

Gorun Trail Mercheașa, competiție cu startul pe 3 septembrie, face parte din evenimentul ”Ziua Stejarului” finanțat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin Programul Spaţii Verzi componenta Arii Naturale Protejate. Gorun Trail Mercheașa propune două curse, ”Traseul Bazaltelor” – de 30 de kilometri și 600 de metri diferență pozitivă de nivel și ”Bătrânul Carpaților” – de 10,5 kilometri și 200 de metri diferență pozitivă de nivel. Mai multe detalii, pe site-ul oficial.

Traseul Bazaltelor, start ora 10.00

Cursa lungă face obiectul promovării a două Arii Protejate adiacente, și vorbește despre secularul stejar din Mercheașa dar și Complexul Geologic Racoș unde găsim dovezi ale forței vii din interiorul Pământului, vulcani și coloane de bazalt ce se scurg în ape de culoarea smaraldului.

Route 3,470,724 – powered by www.runmap.net

 

Bătrânul Carpaţilor, start ora 10.20

Cursa scurtă măsoară aproape 10,000 de pași, meniți să deseneze un ”gard” în jurul stejarului nostru, acest gard reprezintă eforturile noastre de protejare a celui mai bătrân reprezentant al florei românești. Alergăm din Mercheașa până la stejarul secular, martor viu al istoriei și facem cale întoarsă pe pășunea unde pasc liniștite bivolițele satului. (foto & hărți: goruntrail.ro)

Route 3,470,707 – powered by www.runmap.net

 

Detalii înscriere

  • 15 iunie-15 iulie : Cursa scurtă 40 lei, cursa lungă 50 lei;
  • 15 iulie- 25 august : Cursa scurtă 50 lei, cursa lungă 60 lei;
  • 25 August 2016 : Închiderea înscrierilor.