Pe 17 martie a avut loc lansarea oficiala a noii game Garmin Fenix 5 in Romania, evenimentul fiind desfasurat in showroom-ul SportGuru.ro. Cu această ocazie a fost anunțat și parteneriatul dintre SportGuru-BCR Racing Team si Garmin.

Garmin adauga inca 3 modele de ceasuri sport din gama Fenix 5. Modelele de baza sunt Fenix 5, Fenix 5S si Fenix 5X, fiecare avand versiuni cu Sapphire si/sau cu HRM Tri Bundle. Dintre cele 3, Fenix 5S se diferentiaza cel mai bine, fiind cel mai usor si avand dimensiunile cele mici – fara a-si pierde functionalitatile multisport. Fenix 5S este mai mult destinat femeilor (avand o latime de 42mm), Fenix 5 are dimensiunea standard de 47mm, iar Fenix 5X este optiunea cea mai mare dintre cele trei (51mm latime).

Fiecare model are o bratara detasabila. Utilizatorii isi pot schimba cu usurinta stilul cu ajutorul tehnologiei QuickFit™ bands care le permite schimbarea bratarilor in doar cateva secunde de la o bratara de piele sau metal intr-una de silicon. oate modelele Fenix 5 au preinstalate toate functiile multisport pentru alergare, hiking, inot, ciclism, instrumente care pot face noua gama Garmin sa fie printre cele mai de succes. Fie ca utilizatorii sunt pasionati de alergari montane sau sporturi extreme, fie ca folosesc Fenix 5 in sala de fitness, tehnologia Garmin de masurare a pulsului ofera utilizatorilor o monitorizare de 24/7 fara sa fie nevoie de centura HR.

In plus fata de varietatea de profiluri sportive, toate cele 3 modele din gama Fenix 5 au monitorizare a activitatii zilnice. Asadar utilizatorii isi pot folosi Fenix-ul  ca un instrument zilnic de tracking. Functii de navigatie incorporate includ compass, giroscop si altimetru barometric, precum si GPS si suport GLONASS.

La evenimentul de lansare au directorul de vanzari Garmin Romania, Alex Moise, dar si membri ai SportGuru-BCR Racing Team, printre ei Marius Ionescu, Radu Milea, Florin Totalcă, Daniel și Iuliana Stroescu, Alexandru Corneschi, Mihai Șerban. Pe langa prezentarea noii game Fenix 5, tot atunci a fost anuntat si parteneriatul dintre SportGuru-BCR Racing Team si Garmin. Toate cele trei Fenix 5 sunt compatibile cu Connect IQ, astfel ca utilizatorii isi pot personaliza ceasul cu aplicatii, widget-uri etc. Modelele Sapphire (Fenix 5 Sapphire, Fenix 5S Sapphire si Fenix 5X Sapphire) au Wi-Fi®.

Pentru mai multe detalii: sportguru.ro.