Lipsa de reacție și incompetența miniștrilor care s-au perindat de-a lungul timpului în fruntea sportului românesc se decontează acum. Un gard a fost instalat de-a latul pistei de atletism de la Poiana Brașov, urmând ca sportivii să nu se mai poată antrena. Mai mult, pista de lângă FRA, cedată MTS, a fost închisă, se spune că pentru a fi reabilitată.

Atleților români li se cer medalii, recorduri! Li se cere totul! Non-stop! Lucru normal, nu? Da, în condițiile în care și li s-ar oferi totul! Medicamentație, suplimente, metode moderne de recuperare! La dracu cu ele! Medic? Unde ați văzut atlet să aibă nevoie de așa ceva? Mofturi, e sănătos că face sport! Echipament? Merg și tricourile de bumbac! Nu credeți asta? Întrebați orice gospodină! Baze de pregătire? La dracu cu ele! Cine cere medalii, recorduri? Ministerul Tineretului și Sportului! Și mai cine? Federația Română de Atletism! Ce fac cele două ”organisme” care trebuie să ajute sportivii? Nimic! Doar prezintă proiecte! De fapt, minciuni!

Pista de atletism de la Poiana Brașov a fost pierdută în instanță de mult! Ar fi putut fi recuperată, proprietarii au dorit să o revândă statului! Ce au făcut politicienii de la MTS? Nimic! O imobilitate care, după cum se vede și atunci când se adună medaliile la sfârșitul competițiilor, a dus la uciderea sportului! De ce nu a fost salvată? Vom vedea când vom afla cine-ce construiește pe locul pistei de atletism de la Poiana Brașov! (foto: 4run.ro)

pista-poiana-brasov-retrocedataPista de atletism fusese pierdută în 2008, printr-o sentință definitivă și irevocabilă, moștenitorii unui fost aviator de pe vremea Regelui Carol fiind cei care și-au cerut proprietatea, pe locul ei fiind făcute terenul de fotbal, pista de atletism, patinoarul, sala de recuperare și cea de lupte. Aceștia au încercat să negocieze vânzarea parcelei statului român, s-a ajuns de trei ori la înțelegere, dar banii nu au fost plătiți.

2016! An olimpic! Pe pista de la Poiana Brașov se amenajează un gard. Un gard care nici măcar nu înconjoară tartanul ca să-l facă inaccesibil. Îl taie în două așa cum zidul Berlinului tăia capitala Germaniei în două! Și, ca și zidul nemțesc, care a distrus vise, și gardul care se amenajează în Poiană, distruge vise! Poate în România nu mai aspiră nimeni la o medalie olimpică, dar la o participare cu capul sus, care să ducă la un PB, sigur da! Deocamdată au fost puși stâlpii! Urmează să se agațe plasa de metal!

adio-pista-brasovÎn același timp, pista de lângă sediul Federației de Atletism a fost retrocedată ministerului, adică MTS-ului. Care a pus un afiș: Accesul interzis, baza va intra în reabilitare! Când? Cât va dura? Nu se știe! Doar cu aprobări speciale se mai intră. Sau, dacă nu te vede nimeni! Federația va fi nevoită să organizeze chiar și etapele de campionat național la Pitești, mulți angajați care se ocupau de bază au fost dați afară, salariile, la cei rămași, s-au micșorat.

pista-fra