Gabriela Szabo Runfest 2017

Peste 1.300 de participanți la ”Gabriela Szabo Runfest”

Energie, voie bună, agitație, concentrare și multă pasiune pentru mișcare! Toate aceste trăiri au fost surprinse la Bistrița, unde s-au adunat peste 1.300 de participanți, atât concurenți, cât și însoțitori, pentru cea de a XII-a ediție a tradiționalului concurs de alergare ”Gabriela Szabo Runfest”.

Soarele ne-a zâmbit încă de la primele ore ale zilei în timp ce sute de concurenți se pregăteau să ia startul în primele curse ale competiției „Gabriela Szabo RUNFEST”, organizată de Primăria Municipiului Bistrița și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care a ajuns în acest an la cea de a XII-a ediție. Invitația la mișcare în aer liber, cu participare gratuită, a fost acceptată de mulți bistrițeni, dar și de alergători din județele vecine și din alte regiuni din țară.Timp de câteva ore, centrul orașului Bistrița a fost dominat de spiritul și vocile a sute de concurenți și susținători, prieteni, profesori, antrenori, părinți sau bunici. Alergătorii, copii, juniori și adulți, și-au manifestat pasiunea pentru mișcare pe trei trasee de concurs, de 2 km, 4 km și 10 km. S-au bucurat de prezența și încurajările Gabrielei Szabo, campioană olimpică și mondială în atletism și ambasador al sistemului RUNFEST, care a alergat alături de cei mici.

La final, concurenții au primit o medalie de Finisher care atestă faptul că au participat și au încheiat cu bine cursele. Cei mai rapizi alergători au fost răsplătiți cu premii în bani, oferite de Primăria Municipiului Bistrița și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, dar și cu medalii, diplome de participare și cupe.La cea mai lunga cursă, de 10 km, podiumul competitiv masculin 18+ ani a fost ocupat de Andrei Dorin Rusu, din Vatra Dornei, locul I, care a finalizat tura în 34,32 minute, urmat de Raul-Ionuț Deteșan, din Luduș, cu un timp de 35,48 minute, și de Andrei Voican, din Sighișoara, cu 36,04 minute. La competitiv feminin 18+ ani au cucerit podiumul Mădălina Florea, din Sighișoara, cu 38,28 minute, Laura-Diana Popescu, din Târgu Jiu, cu 40,46 minute, și Alina Luciana Moldovan, din Mediaș, cu 45,35 minute.

Bistrițenii au cucerit podiumurile de concurs de la traseele de 2 și 4 kilometri, la mai multe categorii de vârstă, iar printre câștigători se află: Marius Claudiu Seni, Sebastian Gregory Tomoioagă, Alex Marica, Teodora Pîrtăilă, Mirela Albu, Daniela Borzei, Claudiu Mihăescu și Daniel Rus. Rezultatele pot fi consultate online în pagina dedicată competiției de pe platforma sistemului RUNFEST: www.runfest.ro.

Pe durata evenimentului participanții au avut ocazia să descopere și să admire câteva clădiri importante din istoria și viața culturală și socială a localității Bistrița, dar și să viziteze  turnul de piatră al Bisericii Evanghelice, cel mai înalt din Transilvania, la care accesul a fost gratuit pentru toți concurenții ce purtau tricoul competiției și medalia de Finisher. Întreaga atmosferă a fost surprinsă în sute de poze care vor fi publicate în albume pe pagina Facebook RUNFEST. (foto: MPG, Anton Nagy si Cristian Dragan)